Θέατρο

Ο “Τερματικός Σταθμός” στα Ιωάννινα!

Ο “Τερματικός Σταθμός” στα Ιωάννινα!

Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι παραστάσεις του έργου στην Αθήνα, ο “Τερματικός Σταθμός” του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ταξιδεύει στα Ιωάννινα.

«Θαρρώ πως ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα να τα συζητάμε.

Και καμιά φορά ένας ξένος είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για κάτι τέτοιο, δε βρίσκετε;».

Βρισκόμαστε σ’ ένα βαγόνι τρένου. Τέσσερις επιβάτες. Τέσσερις συναντήσεις στο ίδιο βαγόνι, στην ίδια θέση, στην ίδια διαδρομή. Ένας παράξενος επιβάτης ξεκινά την κουβέντα, στήνοντας ένα παιχνίδι με τον καθένα ξεχωριστά. Τους ωθεί να του εκμυστηρευτούν κάτι απ’ τη ζωή τους.

Είμαστε επιβάτες που κατεβαίνουν διαρκώς σε λάθος σταθμό και κάθε φορά μας φαίνεται ευκολότερο να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή με βάση αυτό το σφάλμα, παρά να περιμένουμε το επόμενο τρένο. Ως την επόμενη φορά που θα αποδειχθούμε το ίδιο απρόσεχτοι. Τέτοιοι είμαστε. Γι’ αυτό οι σιδηροδρομικές εταιρίες έφτιαξαν τους τερματικούς σταθμούς. Για να μας απαλλάξουν από το αδιάκοπο πήγαινε-έλα.

«Κανείς τους. Ούτε ένας. Αν υπήρχε έστω και ένας τόσα χρόνια θα τον είχα συναντήσει. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να καταλαβαίνει. Που να μην πηγαίνει πουθενά, που να μην έρχεται από πουθενά, να αναγνωρίζει τέλος πάντων τη σημασία τούτης της διαδρομής. Να εκτιμά κάποιον που ζει εδώ.»

Ένα έργο για τη χαμένη αίσθηση τη ζωής, την απουσία της διερώτησης και τη βαθιά απώλεια των διαδρομών μας. Από τον Κωνσταντίνο Δ. Τζαμιώτη, υποψήφιο συγγραφέα για το βραβείο μυθιστορήματος στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης

Μουσική: Πέτρος Μάλαμας

Επιμέλεια κίνησης: Πωλίνα Κρεμαστά

Παίζουν:

Επιβάτης Α: Παναγιώτης  Ξενάκης

Επιβάτης Β: Άρης Τσαμπαλίκας

Επιβάτισσα Γ: Διονυσία Σακελλαρίου

Επιβάτης Δ: Στέλιος Πατσιάς

Διάρκεια παράστασης: 90’ χωρίς διάλειμμα

21 & 22 Μαρτίου στις 21.15

Θέατρο Καμπέρειο, Νικ. Παπαδοπουλου 9-11,  Τηλ. 26510 25670

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews