Ελλάδα

Ο Τσίπρας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Λαγκάρντ για τις αποκαλύψεις του Wikileaks

Ο Τσίπρας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Λαγκάρντ για τις αποκαλύψεις του Wikileaks

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις μετά τη διαροή της συνομιλίας του Πολ Τομσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου του ΔΝΤ κατά την οποία αποκαλύπτονται οι προθέσεις του Ταμείου.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Ν. Κοτζιά, Ευ. Τσακαλώτου και Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε προκειμένου να τους ενημερώσει, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ επίκειται να συνομιλήσει και με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός θα στείλει επιστολή και στην επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία θα της ζητεί εξηγήσεις για όσα διέρρευσαν μέσω των Wikileaks για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του Ταμείου.

Το πρώτο μήνυμα από την κυβέρνηση δόθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε εξηγήσεις για όσα αναφέρονται στο Wikileaks.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και πλέον όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εδώ και αρκετό καιρό πάντως, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τους τόνους στην κριτική της απέναντι στο Ταμείο και τη στάση του στην αξιολόγηση και την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Η αποκάλυψη του Wikileaks φαίνεται ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews