Γνώμες

Ο Τσίπρας στα Ζάππεια και όλα τα ΑΝ…

Ο Τσίπρας στα Ζάππεια και όλα τα ΑΝ…

Στο μυαλό της Φιλοθέης Βαρσαμη

Μετά και την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, έχει κανείς σαφή εικόνα του ανεπανόρθωτου κακού που έχει κάνει στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση και αυτοί που την υποστηρίζουν δολίως ή ανιδιοτελώς: δημιουργούν “προηγούμενο” που αποδυναμώνει έως και ακυρώνει την κριτική στον επόμενο, όταν διαπράξει τα ίδια λάθη.

Κατηγορούν τον Τσίπρα για παροχολογία οι χειροκροτητές των Ζαππείων. Για ανεφάρμοστο πρόγραμμα όσοι ψήφισαν αυτόν που το 2010 θα μηδένιζε σε ένα χρόνο το κυκλικό έλλειμμα (φυσικά ΑΚΟΜΑ δε μηδενίστηκε).

Για λαϊκισμό και ακοστολόγητη οικονομική πολιτική αυτοί που ΚΑΙ προεκλογικά ΚΑΙ σήμερα στηρίζουν Σαμαρά, ο οποίος φούσκωσε όσο δεν παίρνει τη φορολογία, ενώ σε ένα από τα Ζάππεια κατηγορούσε ως αναποτελεσματική (και κίνητρο φοροδιαφυγής) την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Φυσικά, η κριτική τους είναι αστεία.

Μόνοι τους έχουν ξεφουσκώσει ένα ένα τα επιχειρήματά τους, όταν υπερασπίστηκαν τον Σαμαρά και ως Χάρρυ Πότερ των Ζαππείων και ως το ακριβώς αντίθετό του, όταν έγινε πρωθυπουργός.

Και αναρωτιέμαι: ως αυριανή αντιπολίτευση, τι κριτική θα τολμήσουν να ασκήσουν αν ο Τσίπρας κυβερνήσει όπως αυτοί; Αν ακολουθήσει την χουντοπεπατημένη τους; Αν πολύ απλά ΚΑΙ αυτός, όπως ΚΑΙ αυτοί, με το που γίνει κυβέρνηση αρχίσει τα άλλα λέω-άλλα κάνω-άλλα εννοώ;

ΑΝ καταργήσει ξαφνικά και εντελώς παράτυπα έναν κρατικό οργανισμό με πρόσχημα την εξυγίανσή του;

ΑΝ παραχώσει σε νομοσχέδιο για το σχήμα της φρατζόλας, διατάξεις που θα αποφυλακίζουν τρομοκράτες, όπως ο Αθανασίου παράχωσε στο νομοσχέδιο για το γάλα (αν θυμάμαι καλά, πάντως σε άσχετο νομοσχέδιο) διατάξεις που αποφυλακίζουν εμπόρους ναρκωτικών;

ΑΝ λίγο πριν τις εκλογές και με δημοσκοπήσεις που του δίνουν ελαφρύ προβάδισμα, αποφασίσει να πειράξει τον εκλογικό νόμο και να χαρίσει στον εαυτό του (ως πιθανό νικητή) μπόνους 100 εδρών, βαδίζοντας στα χνάρια του Βενιζέλου που, τώρα που καταποντίζονται και παίρνει ο σύριζα κεφάλι, θυμήθηκε να θέσει ζήτημα κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στον πρώτο;

ΑΝ απαγορεύσει στη δημόσια τηλεόραση να δείξει ζωντανά τις δηλώσεις Σαμαροβενιζέλου στη δεθ, όπως απαγόρευσαν αυτοί στη ΝΕΡΙΤ να προβάλει ζωντανά την ομιλία του Τσίπρα;

Όταν στηρίζεις νεφελώδεις και επικίνδυνες νοητικές κατασκευές, όπως μία αορίστως επικαλούμενη αλλά μηδέποτε επισήμως κηρυχθείσα “κατάσταση ανάγκης” που επιτρέπει “πολλά” τα οποία δεν διευκρινίζονται και δεν εξειδικεύονται τότε, ανοίγεις τον δρόμο στον επόμενο, που τον φέρνεις με φόρα, να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα στον περπατημένο δρόμο, τσουλώντας στις δικές σου, έτοιμες, επικίνδυνες ράγες.

Τα “εντάξει αυτό είναι λάθος αλλά εξακολουθώ να στηρίζω” σου, θα είναι το καύσιμο που θα κινεί τους επόμενους, αν αποφασίσουν να κινηθούν και αυτοί “για το καλό μας/ για να σωθεί η χώρα” κλπ σε επικίνδυνες ατραπούς.

Για αυτό -κατ´ εμέ- ο στοιχειωδώς σοβαρός και συνειδητοποιημένος πολίτης (αντιδιαστέλλεται προς τον χρήσιμο ηλίθιο -όλων των πλευρών) ένα χρέος έχει να επιτελέσει με την ψήφο του, αντί να φοβάται και να τρέμει σαν θείτσα ότι θα τον κυβερνήσουν σατανάδες: όποιον κυβερνά όπως οι Σαμαροβενιζέλοι, παράνομα, αντιδημοκρατικά, κοροϊδεύοντας ή χρησιμοποιώντας τους θεσμούς, παραβιάζοντας ή σκοπίμως νοθεύοντας το σύνταγμα, πρέπει ασυζητητί και πέραν κάθε σκοπιμότητας να τον μαυρίζει.

Για να ξέρουν και οι Σαμαροβενιζέλοι και οι επόμενοι και όλοι ότι, όποιος *έτσι* κυβερνά, *έτσι* πέφτει. Και να κανονίζουν την πορεία τους.

Η Φιλοθέη Βαρσαμή γεννήθηκε το 1979 και είναι νομικός

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews