Ελλάδα

Ο Βενιζέλος προτείνει «Συμφωνία εθνικής σύνεσης»

Ο Βενιζέλος προτείνει «Συμφωνία εθνικής σύνεσης»

Στόχος όπως αναφέρει είναι «να διασφαλίσουμε μέσα στις προθεσμίες τα μείζονα συμφέροντα του τόπου».

«Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης, αν η εθνική συναίνεση είναι αδύνατη», υπογραμμίζει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη Real News ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επαναφέρει την πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και συγκρότηση εθνικής Ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Στόχος όπως αναφέρει είναι «να διασφαλίσουμε μέσα στις προθεσμίες τα μείζονα συμφέροντα του τόπου». Υπογραμμίζει πως «φυσικά, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο, ακόμη και από αδράνεια. Αυτό οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί».

Τέλος θέτει 4 ερωτήματα εάν η χώρα θέλει: να γυρίσει σελίδα με την προληπτική πιστωτική γραμμή, να παραμείνει ασφαλής και αυτόματη η σχέση των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ, να μετατραπεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016 σε πρόγραμμα προληπτικού χαρακτήρα και να αξιοποιηθεί η δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω μείωση του χρέους, ή περιπέτειες με επικίνδυνα αποτελέσματα.

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews