Γνώμες

Όχι άλλες δικαιολογίες, ας κάνουμε τα λόγια πράξεις!!

Όχι άλλες δικαιολογίες, ας κάνουμε τα λόγια πράξεις!!

του Γιάννη Πολίτη

Μετά και το τελευταίο θλιβερό γεγονός που συνέβη προχθές το βράδυ στο Κερατσίνι είναι προφανές ότι ήρθε η ώρα-κάλλιο αργά παρά ποτέ- να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να χτυπηθεί το κακό από τη ρίζα του. Εδώ και ένα χρόνο και κάτι από τότε που η Χρυσή Αυγή πήρε το αξιοσημείωτο 7% στις εκλογές του Μαΐου του 2012 έχουν γίνει πολλά γεγονότα. Άλλα πέρασαν στην πλήρη αποσιώπηση ενώ άλλα δημοσιοποιήθηκαν δείχνοντας σε όλο το πανελλήνιο το πραγματικό ποιόν του συγκεκριμένου συνδέσμου. 

Το καυτό όμως ερώτημα που γεννάται  είναι ένα και μοναδικό. Τι γίνεται από εδώ και πέρα. Από την πρώτη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο αλλά και πριν τις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 ακούω συνεχώς  ότι θα παρθούν αποφάσεις έτσι ώστε να τεθεί εκτός νόμου το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα γιατί δεν εκφράζει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα λόγω εμφανούς έλλειψης συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων πάνω στο θέμα αυτό. Όμως μπορεί κάποιος κάλλιστα να αναρωτηθεί το εξής: Εδώ δε κατάφεραν να συντάξουν από κοινού ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το οποίο είχε άμεση συνάρτηση με τη Χρυσή Αυγή, θα καταφέρουν να συντάξουν ενιαίο ψήφισμα έτσι ώστε να τεθεί εκτός νόμου το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα; Η απάντηση είναι μία: Όχι άλλες δικαιολογίες από τα πολιτικά κόμματα, πρέπει επιτέλους τα λόγια να γίνουν πράξεις και να κινηθούν όλοι στην ίδια κατεύθυνση και με σωστές κινήσεις να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν και γίνουν μη αναστρέψιμα. Κοινώς ένας νόμος-πλαίσιο απ όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην έχουμε επανάληψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Κλείνοντας θα κάνω μια ευχή. Εύχομαι το προχθεσινό συμβάν να είναι το τελευταίο κρούσμα πολιτικής βίας στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Εάν όμως συνεχιστούν τέτοιου είδους κρούσματα θα μιλάμε για συνεχόμενη δολοφονία της δημοκρατίας που με τόσες θυσίες και αγώνες- οι περισσότεροι γεμάτους αίμα- αποκτήσαμε στο πέρασμα των χρόνων.

 

 

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews