Πολιτική

«Όχι δεκανίκι, ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης

«Όχι δεκανίκι, ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης

«Το ΠΑΣΟΚ που σέβεται την ιστορία του δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «πρέπει να ανασυγκροτηθεί με κινηματικούς όρους και όχι με συνάθροιση προσωπικών φιλοδοξιών.

»Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την ολοκλήρωση του διήμερου συμποσίου για την 3η Σεπτέμβρη, που συνδιοργάνωσαν το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ.

«Πρέπει να τολμήσουμε ξανά να επικοινωνήσουμε με ένα λόγο λαϊκό και όχι λαϊκίστικο που θα αγκαλιάζει τον αγώνα των απλών ανθρώπων» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η λογική της παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερισχύσει της πολιτικής λογικής της δημοκρατίας και της κοινωνικής λογικής της αλληλεγγύης.

«Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικό, λαϊκό, μεταρρυθμιστικό. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι μακριά από φεουδαρχικές αντιλήψεις και αρχηγισμούς» είπε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος.

«Οφείλουμε να ξανασυζητήσουμε για την κεντροαριστερά και το πώς αυτός ο χώρος μπορεί να εκφράσει ξανά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί να προσφέρει λύσεις» σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη ενός νέου εκλογικού νόμου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, ως προβλήματος δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αγωνιστεί ώστε η νέα γενιά να μην είναι μια χαμένη γενιά. «Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών», υπογράμμισε, για μία Ευρώπη που θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews