Κόσμος

«Όχι» στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ λέει Γαλλίδα πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

«Όχι» στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ λέει Γαλλίδα πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Διαβάστε εδώ: http:Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ρασιντά Ντατί, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), επέκρινε σήμερα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη, στο πλαίσιο της τρέχουσας ευρωπαϊκής κρίσης».

 

«Η Τουρκία δεν έχει την τάση να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υποστήριξε η Ντατί. «Η ΕΕ πρέπει να κάνει μια μόνιμη παύση στη διεύρυνσή της», πρόσθεσε.

 

Ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι υπουργοί της ΕΕ αρμόδιοι για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο έδωσαν το πράσινο φως για να ανοίξει, στις 5 Νοεμβρίου, το κεφάλαιο 22 των διαπραγματεύσεων που αφορά την περιφερειακή πολιτική.

 

Η επίσημη απόφαση να ανοίξει αυτό το νέο κεφάλαιο είχε ληφθεί τον Ιούνιο και μετά αναβλήθηκε, κυρίως υπό την πίεση της Γερμανίας, εξαιτίας της καταστολής από τις τουρκικές αρχές των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews