Ελλάδα

Οδ.Κωνσταντινόπουλος:Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες για αυτούς που πλούτισαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του ονόματός μας

Οδ.Κωνσταντινόπουλος:Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες για αυτούς που πλούτισαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του ονόματός μας

O υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Βήμα fm τοποθετήθηκε για την διαπραγμάτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ αλλά και όσα το δίχασαν, το διαίρεσαν και έφεραν αυτή την εκλογική και δημοσκοπική καθίζηση.

Ο βουλευτής Αρκαδίας, εκπροσωπεί την νέα γενιά, που δίνει σε αυτή την εκλογική διαδικασία της Κυριακής τη δική της μάχη και γνωρίζει πολύ καλά πως η ενότητα μίας παράταξης περνάει μέσα από την αξιολόγηση, την αξιοκρατία και τους απαραίτητους κανόνες για διαφάνεια.

«Αυτοί, οι οποίοι διέσπασαν την παράταξη κι επειδή η παράταξη πρέπει να έχει αξιολόγηση, αξιοκρατία, κανόνες και διαφάνεια, θεωρώ και πιστεύω ότι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες να κάνουν αυτοί πρώτα ένα βήμα πίσω. Χρειάζεται κάποιοι από αυτούς να αποσυρθούν, για να μπορέσει ο χώρος (να ανασυγκροτηθεί) και δεν είναι μόνο ο χώρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Είναι ο χώρος από τη ΔΗΜΑΡ, είναι κινήσεις, είναι μεγάλος ο χώρος πού υπάρχει σήμερα μέσα στη Βουλή από το Ποτάμι, οι οποίοι σε ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2016, όπως πρότεινα, θα πρέπει να συζητήσουμε και με βάση της πολιτικές, να φτιάξουμε τη μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Ο κ. Παπανδρέου έχει χιλιοδιασπάσει την παράταξη. Αυτοί πού έκαναν αυτή την διάσπαση, πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα της απόσυρσής τους”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα fm”.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητά του, επεσήμανε πως εκπροσωπεί τη νέα πολιτική γενιά, η οποία μπήκε στα δύσκολα. «Ανέλαβε ευθύνες για το παρελθόν που δεν της αναλογούσαν. Δεν αναλαμβάνουμε όμως ευθύνες για αυτούς που πλούτισαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του ονόματός μας, σε αυτούς που με τις ιδεοληψίες τους δεν άφησαν να προχωρήσει ο νόμος του Γιαννίτση, ενώ σήμερα το ασφαλιστικό συνέβαλε στην κρίση.

Άρα είμαστε αυτή η ομάδα, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουμε να μιλήσουμε για τα όνειρά μας”, σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

«Θέλω να σας πω ότι εγώ είμαι ανήσυχος με τις εξελίξεις. Φοβάμαι πολύ ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα σενάρια δυστυχώς καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Μακάρι να μπορούσε να γίνει μια συνεννόηση δυνάμεων σε αυτή τη φάση και είμαι από αυτούς που πάντα ζητούσαν τη συνεννόηση δυνάμεων. Αλλά φοβάμαι πάρα πολύ ότι ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει την εύκολη οδό που ξέρει να κάνει πάντα, τις εκλογές”, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε σε κάτι, το οποίο θα δεσμευτούμε όλοι κι εμείς είμαστε στο πνεύμα της συναίνεσης, που θα δεσμευτούμε όλοι μαζί ότι θα το υλοποιήσουμε. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει πορεία, σε αυτό θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα. Αλλά δεν έχει καμία αξία να λέμε ότι όλοι είμαστε σαραντάρηδες, αλλά ένας σαραντάρης να μην μπορεί να πιστέψει ότι το κράτος δεν χρειάζεται να είναι κομματικό λάφυρο κανενός”, πρόσθεσε.

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews