Κόσμος

Οκτώ άτομα μπήκαν στην Ευρώπη με το ίδιο διαβατήριο του βομβιστή που πέρασε από τη Λέρο!

Οκτώ άτομα μπήκαν στην Ευρώπη με το ίδιο διαβατήριο του βομβιστή που πέρασε από τη Λέρο!

Οκτώ πρόσφυγες έφτασαν σε χώρες της Ευρώπης, έχοντας στην κατοχή του το ίδιο πλαστό διαβατήριο που βρέθηκε στο πτώμα του τρομοκράτη έξω από το Stade de France.

To όνομα που αναγράφεται στο διαβατήριο είναι Ahmad Alomohammad, και τόσο η ημερομηνία γέννησής όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία είναι τα ίδια με το διαβατήριο του βομβιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός κάτοχος του διαβατηρίου γεννήθηκε το 1990 στην πόλη Idlib και φαίνεται να έχει σκοτωθεί πριν από λίγους μήνες στη Συρία.

Ο ένας από τους οκτώ συλληφθέντες ισχυρίζεται ότι  βρισκόταν πριν από ένα μήνα στη Λέρο. Εν τω μεταξύ η Σερβική αστυνομία χθες συνέλαβε στα σύνορά της ένα ακόμη άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του ίδιο διαβατήριο με αυτό του τρομοκράτη στο Stade de France.

Έντονη ανησυχία στις Ευρωπαϊκές χώρες

Οι Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι τρομοκράτες φτάνουν στα ευρωπαϊκά εδάφη με πλαστά διαβατήρια.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι θα υπάρξει τεράστια επιχείρηση από τις νότιες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες θα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο τα στοιχεία που αναγράφονται στις ταυτότητες των προσφύγων.

Ο  πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων Keith Vaz υπογράμμισε ότι «πρέπει επειγόντως να εφοδιάσουμε στα νότια ευρωπαϊκά σύνορα με τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να αποτρέψουν την απάτη με τα πλαστά διαβατήρια. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ζωές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων πολιτών μπορεί να τεθούν υπό κίνδυνο.

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews