Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής σε ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής σε ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στο νέο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

Στην ομιλία του ο κ. Ήσυχος εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους, τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση τους.

«Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς«, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος τόσο προς το νέο αναπληρωτή υπουργό όσο και προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή «την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία » στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που υπέβαλλε την παραίτηση του.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ενέργειες για την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αποφευχθεί ο «αιφνίδιος θάνατος της που ήταν δρομολογημένος» και εξήρε τις δυνατότητες της θυγατρικής εταιρείας των ΕΑΣ στην Ήπειρο.

Επίσης αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμφωνίες με το υπουργείο Υγείας, ενώ χαρακτήρισε μέγιστη τιμή δημοκρατικής μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις των οπλιτών υγείας.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.

Επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά και εξέφρασε τη στήριξη του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία ανέφερε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ, Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία εξέφρασαν επίσης ο γ.γ. Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Ο κ. Ήσυχος εξέφρασε την ετοιμότητα του να βοηθήσει το νέο αναπληρωτή υπουργό στην εκπλήρωση της αποστολής του.

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου Ευρωπαϊκών θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Νίκος Χουντής, καλωσόρισε τη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Σία Αναγνωστόπουλου και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει«.

Ο κ. Χουντής υποσχέθηκε ότι θα την ενημερώσει σχετικά με τα θέματα και τη λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να τη «βοηθήσει στο ξεκίνημά της ώστε να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Από την πλευρά της, η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι η βοήθεια του κ. Χουντή θα της είναι πολύτιμη και ότι υπολογίζει πολύ σε αυτή. Σημείωσε δε ότι παραλαμβάνει μια θέση «από έναν άνθρωπο και πάνω απ” όλα σύντροφο» που εκτιμά πάρα πολύ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση-ενημέρωσης της νέας αναπληρώτριας υπουργού από τον κ. Χουντή.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews