Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Δεν προβλήθηκε το υλικό καθώς θεωρείται προϊόν υποκλοπής.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η οποία συζήτησε τα θέματα που ανέκυψαν μετά τις καταγγελίες Καμμένου – Χαϊκάλη περί επιχείρησης χρηματισμού ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην αίθουσα που συνεδρίασε η Επιτροπή, έχει εγκατασταθεί σύστημα προβολής, για το ενδεχόμενο που αποφασιστεί να παρουσιαστεί ενώπιον των μελών της το βιντεοσκοπημένο υλικό, πράγμα όμως που δεν έγινε καθώς το οπτικοακουστικό υλικό θεωρείται προϊόν υποκλοπής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα μεταβεί το μεσημέρι στις 13:00 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα βουλευτές – μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν την ανάγκη να συζητηθούν και οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη, και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να κληθούν την Δευτέρα ενώπιον της επιτροπής που θα συνεδριάσει και πάλι.

Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση .

Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς. Η Επιτροπή αποφάσισε να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτοχρόνως η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους “Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό, τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews