Γνώμες

Όμιλος HU.M.A.N.S.

Όμιλος HU.M.A.N.S.

Τι είναι ο Όμιλος HUMANS;Όμιλος Νέων, Επιστημόνων & Επαγγελματιών ή αλλιώς Humans who Mount Actions for Nation and Science.

Ποιοι ανήκουν σε αυτόν;

Στον Όμιλο μπορούν να γίνουν μέλη ενεργοί πολίτες με υψηλό αίσθημα εθελοντισμού και προσφοράς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στους τομείς της Νεολαίας, της Επιστήμης και της Επιχειρηματικότητας.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Ομίλου;

Βασικός στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση και η ανάδειξη των νέων, των επιστημόνων και των επαγγελματιών και η ακόμα πιο ουσιαστική συμβολή τους στην κοινωνία με κάθε τρόπο. Εντοπίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν στη τοπική κοινωνία προτείνει λύσεις και δρα βοηθητικά και συμβουλευτικά σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, χωρίς να επιδιώκει την ίδια προβολή και την αυθεντία.

Ένας από τους βασικούς άξονες είναι η διοργάνωση δράσεων εθελοντισμού, επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων/συνεδρίων για την κατάρτιση των μελών και των πολιτών γενικότερα, όπως και φεστιβάλ και εκθέσεις που προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Παράλληλα, επιδιώκεται η συνεργασία με διάφορες άλλες οργανώσεις, ομίλους, συλλόγους και τις αρχές της πόλης για την πιο ουσιαστική αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω διαβούλευσης, αλλά και στη βάση οργανωμένων δράσεων που συνάδουν με το καταστατικό του Ομίλου.

Πως γίνεται κάποιος μέλος;

Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στους στόχους και τις δράσεις του Ομίλου. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται κατόπιν επικοινωνίας του ενδιαφερομένου με το Δ.Σ. του Ομίλου ή με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων.

Ποιο είναι το όραμα του Ομίλου;

Το όραμα του Ομίλου είναι να καταστεί ένας ισχυρός φορέας που θα αντιπροσωπεύει τα μέλη του στους άξονες όπου δραστηριοποιείται και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, στον πολιτισμό και στην επιστήμη. Διαθέτοντας το στελεχιακό του δυναμικό να προσφέρει στήριξη και τεχνογνωσία στο συνάνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα δράσεις του Ομίλου;

Μέχρι στιγμής ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει τα εξής:

Στα πλαίσια δράσεων HUMANS VOICE:

Ομιλία με θέμα τη Νεανική Επιχειρηματικότητα (σε συνεργασία με το ΒΕΘ)
Στα πλαίσια δράσεων HUMANS STEPS:

Δενδροφύτευση στη οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης)

Έρανος Ρούχων & Φαρμάκων (παραδόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης)

Δωρεά Βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου

Τι σημαίνει πλαίσιο δράσεων HUMANS STEPS και HUMANS VOICE;
HUMANS STEPS είναι μικρά βήματα που μπορεί να κάνει κάθε ένας από εμάς, χωρίς να του κοστίσουν πολύ, βελτιώνοντας τον εαυτό του και τη ζωή των συνανθρώπων του.

Είναι μία προσπάθεια που στηρίζεται στον εθελοντισμό και περιλαμβάνει δράσεις όπως εράνους και δωρεές υπέρ άλλων φορέων, καθώς και δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς δημόσιων χώρων, πάντα σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

HUMANS VOICE υποδηλώνει την επιστημονική φωνή που πρέπει να ακούγεται και τη γνώση που πρέπει να διαδίδεται. Αυτό είναι μία από τις βασικές φιλοσοφίες των HUMANS.

Θέματα όπως οι σπουδές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δυνατότητες υποτροφιών είναι πυλώνες ενημέρωσης και διοργάνωσης δράσεων. Βασικοί άξονες είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων με σκοπό την ανάδειξη νέων επιστημόνων, νέων τεχνολογιών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Έχει γίνει επίσημη παρουσίαση του Ομίλου HUMANS;

Η Παρουσίαση του Ομίλου HUMANS και ο Προγραμματισμός των μελλοντικών του δράσεων πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό μαγαζί στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 27 Αυγούστου. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η εξωστρέφεια του Ομίλου σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ιστότοπο, οι μέχρι τώρα δράσεις που έχει πραγματοποιήσει, καθώς τέθηκε και προγραμματισμός με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews