Ελλάδα

Ομόφωνα δεκτή η νέα τροπολογία για τον Ρωμανό

Ομόφωνα δεκτή η νέα τροπολογία για τον Ρωμανό

Προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι).

Ομόφωνα δεκτή έγινε από την ολομέλεια της Βουλής η βελτιωτική πρόταση που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για την υπόθεση Ρωμανού, με όλους τους βουλευτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα 6μηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε χθες αργά το βράδυ συμβιβαστική λύση με συνέπεια ο υπουργός Δικαιοσύνης να επιχειρήσει να βρει τη χρυσή τομή. Ακολούθησε ένας νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων και η Βουλή διέκοψε για περίπου μισή ώρα τις εργασίες της.

Για είναι «τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού, αλλά και νίκη της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», μίλησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου που δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει το αίτημα που είχε καταθέσει για ονομαστική ψηφοφορία. «Είχα πει πως οφείλουμε να συνδυάσουμε την τροπολογία του υπουργού με τις διατάξεις για τον γεωεντοπισμό που να δίνει άμεσο, απτό αποτέλεσμα, είναι υπέρτατη η αξία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι η ομόφωνη ψήφιση της ρύθμισης στέλνει ένα μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να παρερμηνεύσει.

Καταθέτοντας την ρύθμιση ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλή με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας να μην εξανεμίζεται.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews