Ελλάδα

Ομολογία Τσίπρα: Ηττήθηκαμε – Πύρρειος η νίκη για τους αντιπάλους μας

Ομολογία Τσίπρα: Ηττήθηκαμε – Πύρρειος η νίκη για τους αντιπάλους μας

Υπάρχει σαφής δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, επεσήμανε – Θα βάλουμε τέλος στις προσωρινές άδειες των καναλαρχών – Πολεμούμε την διαφθορά, τη διαπλοκή και την φοροδιαφυγή, εντός της χώρας – Σε μερικούς κύκλους στην Ευρώπη δεν έχει φύγει η ιδέα του Grexit, προειδοποίησε

Ηττηθήκαμε, αλλά η νίκη των αντιπάλων μας ήταν πύρρειος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παραδεχόμενος πως η κατάληξη των διαπραγματεύσεων δεν ήταν θετική για την κυβέρνηση.

Οι συσχετισμοί ήταν εκπληκτικά ετεροβαρείς στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται, οι αγώνες που φτάνουν ως τα άκρα δίνουν κάποια στιγμή καρπούς. Δεν μετανιώνω για τον αγώνα που δώσαμε ούτε στιγμή, είμαι περήφανος, επεσήμανε.

Η Ευρώπη δεν είναι ίδια, μετά τη 12 του Ιούλη, καθώς ο διάλογος που αφορά το ίδιο της το μέλλον έχει αρχίσει, τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Σφάλλουν όσοι ισχυρίζονται ότι το δημοψήφισμα έφερε χειρότερη συμφωνία, ή το κάνουν συνειδητά, τόνισε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η πρόταση της 25ης του Ιούνη που τέθηκε σε ψηφοφορία προέβλεπε πεντάμηνη παράταση του προγράμματος με δάνειο 7 δισ. ευρώ και υποχρεώσεις ύψους 12 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα η σημερινή συμφωνία δίνει το χρόνο για να ακυρώσει την κινδυνολογία περί Grexit και να διευκολύνει την προοπτική ανάπτυξης και επενδύσεων στη χώρα. Σε μερικούς κύκλους στην Ευρώπη δεν έχει φύγει η ιδέα για Grexit, επεσήμανε ο κύριος Τσίπρας.

Υπάρχει σαφής δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να γίνει βιώσιμο. Σήμερα δεν συζητείται αν θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά σε τι βάθος θα γίνει, είπε ο πρωθυπουργός.

Από αύριο πολεμούμε την διαφθορά, την διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αποτελεί εγγύηση για το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου: «Θα βάλουμε τέλος στις προσωρινές άδειες των καναλαρχών», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του πως εξαιρείται των πλειστηριασμών η πρώτη κατοικία, λέγοντας ότι «χωρίς την εγγύηση της πρώτης κατοικίας, εμείς δεν υπάρχουμε».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνθήκες που καλούμαστε να νομοθετήσουμε δεν είναι κανονικές, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στην διαδικασία, πρέπει να βλέπουμε την ουσία, τόνισε, αφήνοντας αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής, λαμβάνοντας το λόγο λίγο πριν τη 1 το πρωί.

Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για την προστασία των αδικημένων, για την προστασία των αδυνάτων από τα οργανωμένα συμφέροντα, δήλωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες».

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews