Κοινωνία

Οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ για την παρουσίαση βιβλίου του Κουφοντίνα

Οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ για την παρουσίαση βιβλίου του Κουφοντίνα

Η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα αντέδρασε έντονα στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρεσβεία έχει ως εξής:

«Η Αμερικάνικη Πρεσβεία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην εκδήλωση που έγινε στις 27 Ιουνίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οργανώθηκε από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προς τιμή του βιβλίου του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μίλησε τηλεφωνικά από τη φυλακή.

Η εκδήλωση αυτή δεν συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Είναι προσπάθεια ενός καταδικασμένου δολοϕόνου να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι προσβλητικές για τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και των συγγενών τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαιώνουν τη στενή και ισχυρή σχέση συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της συνεχιζόμενης συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι στα 23 θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη υπήρξαν και τέσσερις Αμερικάνοι Πολίτες, οι οποίοι ήταν, ο Αμερικάνος σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς  ο οποίος δολοφονήθηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων του 1975, ο Αμερικάνος διπλωμάτης Τζόρτζ Τσάντες, ο ναυτικός ακόλουθος της Αμερικής Γουίλιαμ Νορντίν ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 1988, και ο Αμερικάνος Λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ ο οποίος δολοφονήθηκε το Μάιο του 1991.

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews