Ελλάδα

Ορκίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτο)

Ορκίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτο)

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, υπουργός Οικονομικών, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών όπως έδειξε και η κάμερα της ΕΡΤ, εμφανίστηκε αγχωμένος ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ïñêùìïóßá ôïõ íÝïõ õðïõñãïýÏéêïíïìïéêþí Åõêëåßäç Ôóáêáëþôïõ ôçí ÄåõôÝñá 6 Éïõëßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

tsakalwtos_3

orkomosia-tsakalotos

Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών μετέβει στην οδό Νίκης όπου ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύριος Τσακαλώτος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε τα εξής

Το μήνυμα της Κυριακής θα μείνει στην ιστορία. Θα μείνει στην συλλογική μνήμη της Ευρώπης αλλά και παραπέρα δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Ένας λαός που υπέφερε αντιστάθηκε παρόλη την πίεση στις τράπεζες, την πίεση από τα ΜΜΕ και τις δουλειές του.

Αυτή η ψήφος είχε ταξικά χαρακτηριστικά. Ο λαός είπε ότι εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση που θα μας δώσει μια βιώσιμη λύση. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει χωρίς το Γ. Βαρουφάκη. Όλοι μαζί και όχι μόνοι οι Συριζαίοι πρέπει να πουν στον Γ. Βαρουφάκη ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη. Είχαμε μετά την Κυριακή καλά και κακά μηνύματα. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε ο νέος υπουργός οικονομικών. Είμαστε υπέρ της συλλογικότητας. Οι συλλογικές λύσεις μπορούν να δώσουν τη λύση.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή απέδειξε ότι δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Δεν θα δεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews