Γνώμες

Όσα έγιναν στους δρόμους της ΔΕΘ, με το μάτι ενός Οικονομικού Μετανάστη από το Βορρά

Όσα έγιναν στους δρόμους της ΔΕΘ, με το μάτι ενός Οικονομικού Μετανάστη από το Βορρά

Μια διαφορετική παρουσία του κόσμου της εργασίας και του τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης, δηλαδή της ΓΣΕΕ, ζήσαμε όσοι καταφέραμε και βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες ημέρες.

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της πόλης και της Βορείου Ελλάδος παρουσία των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, παρουσία της οικονομικής έκθεσης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ήταν κάτι που γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή τη φορά όμως, η παρουσία σε χώρους δουλειάς κλιμακίου της ΓΣΕΕ παρόντος του Προέδρου, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.  Ίσως γινόταν και παλιότερα, απλά τώρα το μάθαμε και το καταθέτουμε ως θετικό.  Αυτό χρειάζεται και αυτό πρέπει σε τέτοιες συνθήκες που ζούμε καθημερινά.  Τέτοιες κινήσεις είναι αυτές που το προηγούμενο διάστημα έλειψαν και σήμερα απαιτούνται τόσο από τον κόσμο και τις συνθήκες, όσο και από τη στάση που πρέπει να κρατήσει η μισθωτή εργασία.  Πρώτη φορά παρουσιάστηκε με επιτυχία όχι μόνο μέσα από τα τετριμμένα Δελτία Τύπου, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κόσμος της εργασίας την ημέρα της πορείας το Σάββατο ήταν εκεί απ όλη τη χώρα κ κυρίως από το Βορρά.  Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι έδωσαν το παρών στέλνοντας ένα μήνυμα στο κάθε ένα που κυβερνά αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί τους λίγους στις πλάτες των πολλών.

Μεγάλη πορεία με πάθος και αγανάκτηση.

deth-kosmos-sigkentoshΟφείλω να πω ότι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε φύγει από τα στενά πλαίσια της φωνής, της διαμαρτυρίας, έχουμε ξεπεράσει τις παιδικές αρρώστιες των αγανακτισμένων της πλατείας και απαιτούμε σοβαρή λύση για τη ζωή μας.  Γνωρίζουμε ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα με τις μεγάλες κατακτήσεις έχει κάνει και τα μεγάλα λάθη, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, όσο και αν το κρύβουμε λόγο των καιρών, ότι αν δεν υπήρχε σήμερα Συνδικάτο η ζωή μας θα ήταν πιο άσχημη από τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Οφείλουμε όμως να παρουσιάσουμε και μερικά από τα ελαφρώς περίεργα του Σαββάτου, της ημέρας της πορείας δηλαδή.

Μεγάλο μπλοκ στη συγκέντρωση και στην πορεία είχαν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ. Οικονομικών με παρουσία απ όλη τη χώρα και χαρακτηριστικές μοβ σημαίες, ευτυχώς αυτή τη φορά οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν μοβ σημαιάκια και θα χαρακτηριζόταν ως μελλοντικοί καθαριστές του συστήματος.

Λίγοι οι απολυμένοι της ΕΡΤ…

Έντονη παρουσία στη συγκέντρωση και στην πορεία με διαχωρισμό και προς το τέλος, ως ουρά, το κομματικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.  Βουλευτές, στελέχη κλπ κλπ έκαναν πορεία με μια βασική διαφορά από τους υπόλοιπους, δε φώναζαν… και τέλος οι νεολαίοι τους έκαναν με αλυσίδες περιφρούρηση ως ροζ ΚΝΕ.

Ταχυδρόμοι, εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, λίγοι της ΔΕΗ και ελάχιστοι του γερμανικού ΟΤΕ συμπλήρωναν το χώρο των πρώην ΔΕΚΟ.

Κάτι αλλάζει, κάπου ο κόσμος αρχίζει και πιστεύει ότι μπορεί να αντιδράσει με επιχειρήματα και αγωνιστικότητα και όχι μόνο με κραυγές και δεκάρικους λόγους.

Οψόμεθα ….

ΥΓ. Μην αφήσετε ξανά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να κάνει ομιλία… διώχνει κόσμο!!!

Η ξεχωριστή και ιδιαιτέρως ρεαλιστική αυτή ανταπόκριση έγινε από έναν «Οικονομικό Μετανάστη από τον Βορρά»

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link