
Ο όρος ‘υπερτροφή’ ή superfood, εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός. Ένα τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή όταν περιέχει σε συμπυκνωμένη ποσότητα από πολύτιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.
Η κατανάλωσή τους προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής ικανότητας που έχουν. Η αντιοξειδωτική τους δράση προσφέρει αντιγήρανση και συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων.
Κάποια από αυτά που μπορείτε να βρείτε πολύ συχνά ακολουθούν μαζί με τις ιδιότητες τους ακριβώς παρακάτω:
Σπιρουλίνα: Αποτοξινώνει τον οργανισμό, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης.
Γκότζι μπέρι: Τονώνει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, είναι ισχυρό τονωτικό για τον οργανισμό, θεωρείται ενισχυτικό της μακροζωίας.
Μύρτιλλο: Προστατεύει από παθήσεις των ματιών, θωρακίζει το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά στην αντιμετώπιση των κιρσών στα πόδια.
Ιπποφαές: Δρα προληπτικά κατά της γήρανσης, χαρίζει τόνωση, ευεξία και ενέργεια στον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ρόδι: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης.
Facebook
Twitter
Tumblr
RSS