Επιστημονικά

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τα superfoods

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τα superfoods

Ο όρος ‘υπερτροφή’ ή superfood, εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός. Ένα τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή όταν περιέχει σε συμπυκνωμένη ποσότητα από πολύτιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. 

Η κατανάλωσή τους προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής ικανότητας που έχουν. Η αντιοξειδωτική τους δράση προσφέρει αντιγήρανση και συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων.

Κάποια από αυτά που μπορείτε να βρείτε πολύ συχνά ακολουθούν μαζί με τις ιδιότητες τους ακριβώς παρακάτω:

Σπιρουλίνα: Αποτοξινώνει τον οργανισμό, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Γκότζι μπέρι: Τονώνει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, είναι ισχυρό τονωτικό για τον οργανισμό, θεωρείται ενισχυτικό της μακροζωίας.

Μύρτιλλο: Προστατεύει από παθήσεις των ματιών, θωρακίζει το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά στην αντιμετώπιση των κιρσών στα πόδια.

Ιπποφαές: Δρα προληπτικά κατά της γήρανσης, χαρίζει τόνωση, ευεξία και ενέργεια στον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ρόδι: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης.

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews