Ελλάδα

Πάγκαλος: Είμαι ένας νεόπτωχος συνταξιούχος

Πάγκαλος: Είμαι ένας νεόπτωχος συνταξιούχος

Απίστευτο και όμως αληθινό… Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα Fm, είπε ότι είναι ένας νεόπτωχος συνταξιούχος, επειδή η σύνταξή του από 5.900 ευρώ έχει πέσει στα 1.800.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Πάγκαλος είπε: «Φιλοχρήματος δεν είμαι. Φτωχός είμαι, νεόπτωχος συνταξιούχος. Η σύνταξή μου είναι η ανωτάτη σύνταξη του Δημοσίου, η οποία είναι 5.900 ευρώ καθαρά. Τώρα, έχει κατέβει στα 1.800. Οι ίδιοι οι βουλευτές πρόσεξαν να διατηρείται η αμοιβή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Δεν λέω ότι είναι πολύ, όμως η λογική ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που δεν τους χρειάζομαι πια, άρα τους ξεσκίζω -που είναι η λογική που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους της χώρας- κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Aπό την άλλη πλευρά ο πρώην υπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εξαιτίας της πρόσκλησης που του απηύθυνε η τελευταία για να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

«Είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο αυτό το κείμενο, ώστε η κυρία Γεννηματά, με την ηλεκτρονική της διεύθυνση, καλεί τον εαυτό της. Σε αυτό το γελοίο κείμενο περιλαμβάνονται άνθρωποι, όπως εγώ, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, γιατί το θεωρούν κατάντια, ρεζίλι και δεν πρόκειται με την ψήφο τους να επιδοκιμάσουν αυτή την ιστορία.

Είναι κατάντια και ρεζίλι το ΠΑΣΟΚ του 2% και του 4% ακόμη και να μπει στη Βουλή, με επικεφαλής την κυρία Γεννηματά, η οποία ως μόνο προσόν στη ζωή της έχει ότι είναι κόρη του αειμνήστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο όλοι συνδεόμαστε», ανέφερε.

Μάλιστα διερωτήθηκε «γιατί να είμαι στη λίστα αυτή, αφού ξέρει ότι δεν θέλω; Προφανώς θέλει να με εκθέσει. Είναι απαράδεκτο και επιθετικό και της το επιστρέφω. Είναι δυνατόν το γραφείο (του ΠΑΣΟΚ) να μην ξέρει, π.χ., ότι η κυρία Σακοράφα είναι φανατικό και δηλητηριώδες μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;».

Από την άλλη πλευρά δε δίστασε να χαρακτηρίσει «επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή» τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ ζήτησε «να απομακρυνθεί και να μπει εκεί που είναι οι μεγάλοι ψευταράδες και απατεώνες της Ιστορίας, από τους οποίους δυστυχώς από την αρχαιότητα δεν έχουμε λίγους, έχουμε πολλούς».

Άξιο αναφοράς είναι ότι ζήτησε από τον κύριο Τσίπρα «να τα κατεβάσει τώρα ο κ. Τσίπρας και να πει “κύριοι, εγώ στα τέσσερα θα συνεργαστώ με το Ποτάμι, το οποίο έχει πει όλα αυτά εναντίον μου, γιατί το Ποτάμι κάνει μαζί μου”. Αν δεν το πει, θα πει ότι δεν κάνει κι επειδή δεν κάνει, δεν πρέπει ο Τσίπρας με κανένα τρόπο να ψηφιστεί ακόμη μια φορά, για να είμαστε σε αδιέξοδο».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link