Κοινωνία

Παγκόσμια ποδηλατοδράση στο Σύνταγμα!

Παγκόσμια ποδηλατοδράση στο Σύνταγμα!

Ραντεβού στις 17.30 στο Σύνταγμα έχουν δώσει σήμερα οι ποδηλάτες, για μία ποδηλατοδράση που γίνεται σε πάνω από 101 πόλεις στον κόσμο, για την προστασία της Αρκτικής

Η Greenpeace διοργανώνει σήμερα την μεγαλύτερη παγκόσμια ποδηλατική δράση και καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν. Στόχος της δράσης είναι να αναδείξει τη σημασία του ευάλωτου συστήματος της Αρκτικής για το κλίμα της Γης. Επιπλέον, η 15η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που ξεκινάει η εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο.

Η ποδηλατοδράση θα καταλήξει στον Μπάτη Παλαιού Φαλήρου, με σκοπό τη λήψη μίας ομαδικής φωτογραφίας που θα κάνει το γύρο του κόσμου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και μουσική.

«Η εμμονή σε όλο και περισσότερο πετρέλαιο έχει φέρει τον πλανήτη ένα βήμα πριν την αμετάκλητη καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει άλλες επιλογές, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ένας πιο βιώσιμος τομέας μεταφορών με επίκεντρο τον άνθρωπο – και όχι το αυτοκίνητο» ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

«Παράλληλα, αυτό που συμβαίνει στην Αρκτική μοιάζει ιδιαίτερα οικείο και στην Ελλάδα: άπληστες επιχειρήσεις και ανεύθυνοι πολιτικοί θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τις ζωές μας προς χάριν του βραχυπρόθεσμου κέρδους, αγνοώντας το συλλογικό συμφέρον. Συνεπώς, η Αρκτική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας και ανάγεται σε σύμβολο για ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο μέλλον με περισσότερη ευημερία για όλους» συνέχισε ο Τάκης Γρηγορίου.

Η Αρκτική αφορά όλους μας

Ο πάγος της Αρκτικής αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, σταθεροποιώντας το κλίμα της Γης και διατηρώντας την έτσι «δροσερή». Τα τελευταία 30 χρόνια, ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έχει μειωθεί κατά 75%, κυρίως εξαιτίας της καύσης πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων.

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές στην Ελλάδα, που θα χάσει το εύκρατο κλίμα της, ένα από τα καλύτερα και πιο ήπια του κόσμου, σύμφωνα με την οργάνωση.

 

πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews