Ελλάδα

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Πλήρη άγνοια για το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τις καταιγιστικές αποκαλύψεις, γύρω από τις κινήσεις Βαρουφάκη, σημείωσε με νόημα ότι έχουμε Σύνταγμα και νόμους και σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, “για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία” είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, “ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία” και υποστήριξε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η πολιτική απαξία και απαξίωση είναι πολλές φορές κάτι πολύ ισχυρότερο από ένα Ειδικό Δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς για το “ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό”, απάντησε ότι υπάρχουν δύο πλευρές του λογαριασμού, η πλευρά μίας αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η πλευρά του δόλου.

“Έτσι όπως καίει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης, είναι σα να είχε και να έχει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι μεγάλη”

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή ανάμειξη του πρωθυπουργού στα σχέδια Βαρουφάκη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το αποκλείει και απέδωσε τις κινήσεις Βαρουφάκη σε μία προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού η οποία θα οδηγούσε σε μία απόπειρα μετάβασης σε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο” σημείωσε.

Για την παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας, τόνισε ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από τον πρωθυπουργό η σύνταξη ενός ειδικού σχεδίου αστυνόμευσης του δημοψηφίσματος, αλλά υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε σχέδιο τόσο για τις δυνάμεις που θα αντιδρούσαν με το “όχι” όσο και με το “ναι”, ενώ εξήρε τη στάση του ελληνικού λαού και της αστυνομίας, οι οποίοι, όπως είπε, “αντέδρασαν πολύ ώριμα και δεν είχαμε παρατράγουδα στις τράπεζες”

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν περί παρέμβασης του στρατού, υπογράμμισε ότι ο στρατός δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει σε μία δημοκρατία και μάλιστα τόνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για στρατιωτική παρέμβαση, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα plan Β από το στρατό, αν και σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να υπάρχει εφόσον το “όχι” οδηγούσε σε έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, αναρωτήθηκε “Πως φαντάζονται κάποιοι ότι θα μπορούν να διαχειριστούν ένα κράτος σε συνεχείς συγκρούσεις” ενώ εξέφρασε την έντονη αμφιβολία του σχετικά με το ποιοι πιέζουν για μία μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μιας και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “εκφραστής της εργατικής τάξης είναι το ΚΚΕ και το ΚΚΕ δεν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ”

“Χρειαζόμαστε μία νέα δημοκρατική αλλαγή. Για να πας σε αριστερό κράτος, πρέπει να φτιάξεις ένα σωστό κράτος. Πρώτα φτιάχνεις δημοκρατία και μετά πας αριστερά. Δεν έχουμε τις δομές του κράτους για να χτίσουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς” πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν βαθύτερες αλλαγές στο κράτος.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί ο Τσίπρας να υπηρετήσει ένα τέτοιο κράτος, απάντησε θετικά και μάλιστα υπογράμμισε ότι εξαρτάται από τον ίδιο, με ποιους θέλει να υπηρετήσει το κράτος.

Σχολίασε μάλιστα ότι “Πρωθυπουργός γίνεσαι με τις ψήφους του λαού, ηγέτης με τις αποφάσεις”

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι ο Τσίπρας είναι σε δύσκολη θέση, καθώς προσπαθεί για την ενότητα, “μία ενότητα που είναι δύσκολη, καθώς αφορά διαφορετικούς κόσμους”, όπως σημειώνει, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να νιώσει ότι προδίδει τους διαφωνούντες με τις αποφάσεις του.

“Θα λύσουμε το κομματικό ζήτημα” είπε σχετικά .

Σχολιάζοντας τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ισχυρίστηκε ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά ζητήματα δεν είναι ορθός.

Εκτίμησε μάλιστα ότι πολύ δύσκολα θα διατηρήσει για 3,5 χρόνια την προεδρία της Βουλής, ενώ τόνισε ότι δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού, καθώς όπως υποστήριξε, ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης και η κα Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να βγαίνει και πέρα από τις αρμοδιότητες της.

“Κάποια στιγμή πρέπει το σύστημα να συζητήσει πως θα λειτουργήσει η Βουλή με έναν άνθρωπο που σκέφτεται με αυτό τον τρόπο”.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο νέων εκλογών, τόνισε ότι μία νέα εκλογική διαδικασία θα είχε νόημα αν άλλαζε τον πολιτικό χάρτη.

“Απαιτείται μία εσωτερική διευθέτηση και πρέπει ο πρωθυπουργός να δει και τους άλλους πολιτικούς χώρους που θα επηρεαστούν. Αν πάμε σε εκλογές θα έχουμε το τέλος της μεταπολίτευσης” εκτίμησε και αποκάλυψε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας τους λόγους που τον κρατούν στη θέση του, παρά τις έντονες διαφωνίες του με την, μέχρι σήμερα, ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, δήλωσε ότι δεν παραιτείται, επειδή νιώθει πως τον στηρίζει ο πρωθυπουργός, η κοινωνία και η αστυνομία συμπλήρωσε ότι, “δεν είναι να παίζεις με αυτά, καθώς νιώθω μία ευθύνη να μην αφήσω τίποτα στη μέση”.

Εντούτοις δήλωσε ότι εφόσον του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό, θα παραιτηθεί, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν σκοπεύει να κάνει πολιτική καριέρα μέσα από το υπουργείο.

Για την κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ασφάλεια της τρόικας στην Αθήνα, τη χαρακτήρισε προβοκάτσια και διερωτήθηκε “Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κρυφτούν άνθρωποι που θα σου δώσουν 86 δις. για να επιβιώσεις” .

Αναφερόμενος και στο θέμα του δημοψηφίσματος, το χαρακτήρισε λάθος, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν είχε κανένα λόγο να γίνει. και υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα οδήγησε στην ένταση τον κόσμο, “τον χώρισε σε πάνω και κάτω πλατεία ξανά”

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν θύλακες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Πηγή enikonomia

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews