Ελλάδα

Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Αν με σκοτώσουν κάποιος θα πρέπει να το χρεωθεί

Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Αν με σκοτώσουν κάποιος θα πρέπει να το χρεωθεί

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για να καταθέσει για όλα όσα κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι δεν έχει σκοπό να το παίξει “Ρομπέν των Δασών ή Δον Κιχώτης”.

“Όποιος προσπαθεί να θέσει τη ζωή μου σε αμφισβήτηση θα χάσει. Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Τι; Θα με σκοτώσουν; Είμαι 66 χρονών. Και να με σκοτώσουν δεν χάνω πολλά χρόνια. Αν με σκοτώσουν κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους” επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Ακόμη ο Γιάννης Πανούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται λάθος την υπόθεση. “Προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους. Θέλησα να δω τον Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Αν τον δω δεν θέλω να είναι κανένας άλλος δίπλα του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά υποστήριξε ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν. “Αύριο θα πάω στον αντιεισαγγελέα. Το γεγονός ότι δεχόμουν απειλές είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο ζωής όπως ο καθένας τον βιώνει να τον κρίνουν απ’έξω. Άκουσα Υπουργούς να λένε ότι δεν έχει κανένα φόβο. Και ήρθαν οι Τσάκαλοι και τους έβαλαν στη θέση τους. Θα έπρεπε να απολογηθούν.” είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι “αυτή η αίσθηση απ’έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας έπεσε στο κενό. Έπεσαν στο κενό και άλλα. Ότι είναι προϊόν μυθοπλασίας, φαντασιοπληξίες, ότι θέλω να βγάλω βιβλίο. Και μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση. Πρωτοφανές στο συνταγματικό δίκαιο. Τη μία μέρα γράφω μυθιστόρημα και την άλλη υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας”

Τέλος ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Επιτροπής ότι αύριο θα ζητήσει να του δοθούν οι κασέτες λέγοντας πως  “ελπίζω ότι δεν θα έχουν καταστραφεί. Αν έχουν καταστραφεί θα έχουμε πρόβλημα όπως στις Η.Π.Α. Θα έχουμε το δικό μας gate και βάλτε μπροστά ό,τι θέλετε”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews