Ελλάδα

Παντελής Καψής:Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και πορεία

Παντελής Καψής:Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και πορεία

Ο υποψήφιος βουλευτής της Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Παντελής Καψής μιλώντας στον Real Fm, αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, στη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει “κωλοτούμπα”.

«Το καλύτερο για την πατρίδα είναι την επομένη που θα εκλεγεί ο κύριος Τσίπρας, να κάνει την κωλοτούμπα, όσο και αν ακούγεται κακό αυτό, να κλείσουμε τη συμφωνία και να δούμε μετά εμείς πως θα ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας», είπε ο κύριος Καψής, ενώ στη συνέχισε λέγοντας «Για τον κ. Τσίπρα, που θα είναι πιθανώς το πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, το καλύτερο που θα είχε να κάνει θα ήταν να σπεύσει να κλείσει μια συμφωνία με την Ευρώπη. Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι δέσμιος ορισμένων στελεχών που έχει στο κόμμα του και δεν θα το κάνει. Και όσο δεν το κάνει, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα».

Παράλλληλα αναφερόμενος στη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Παντελής Καψής είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και πορεία. Ο κ. Παπανδρέου ήταν μέρος αυτού του κόμματος. Βασικό στέλεχος, ιστορικό στέλεχος, που έκανε μια κίνηση που στα μάτια μου δεν έχει κάποια πολιτική δικαιολογία, άρα δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση. Έχει σημασία για μας να είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά και μια τέτοια κίνηση κάνει μόνο ζημία. Είμαστε σε μία περίοδο μεγάλης πόλωσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει κάνει αυτοκριτική. Αν κάτι χρειαζόμαστε είναι να βγαίνουμε και να λέμε τις θέσεις μας. Χωρίς την πολιτική των μεταρρυθμίσεων δεν θα μπορέσουμε να ασφαλίσουμε ούτε τις συντάξεις ούτε τους μισθούς. Τα περισσότερα που περιλαμβάνονται εκεί μέσα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε».

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι θεωρεί δεδομένη τη μη συμμετοχή του κόμματός του στην επόμενη κυβέρνηση.«Θεωρώ δεδομένο ότι δεν θα είμαστε μέσα στην κυβέρνηση. Τώρα το αν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ή θα δώσουμε ψήφο ανοχής, θα εξαρτηθεί από το τι θα προτείνει αυτή η κυβέρνηση. Εδώ ακούμε ότι θα τυπώσει και χρήμα. Αν δείξει διάθεση μιας ευρύτερης συναίνεσης, θα μπούμε σε έναν διάλογο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο κύριος Καψής είπε «Όλη η λογική του succsess story ήταν λάθος. Έπρεπε πρώτα να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα και μετά να πάμε σε εκλογές. Αυτό ήταν λάθος του κ. Σαμαρά και το πληρώνει και εκλογικά. Το θέμα είναι να μην την πληρώσουμε ως χώρα».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews