Πολιτική

Παπαδημούλης: «Δημοψήφισμα οι εκλογές αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής»

Παπαδημούλης: «Δημοψήφισμα οι εκλογές αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προκαταβάλλει ότι πιθανές κάλπες για τις θέσεις χρυσαυγιτών βουλευτών «θα είναι δημοψήφισμα κατά του μνημονίου»

Μια διαρροή, έγινε σενάριο εκλογών και μετά θέμα αντιπαράθεσης στη Βουλή: Η παραφιλολογία που θέλει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτούνται ομαδικά για να προκαλέσουν εκλογές σε 15 περιφέρειες έφθασε να συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης έσπευσε την Πέμπτη να καλέσει τη Χρυσή Αυγή να κάνει πράξη την «απειλή», προσθέτοντας «μακάρι να το κάνουν, γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά», ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε να προεξοφλήσει ότι πιθανές επαναληπτικές εκλογές «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό, αλλά και στα μνημόνια».

Η συζήτηση έγινε λίγες ώρες μετά τη διαρροή, από τους ίδιους τους χρυασυγίτες βουλευτές, σεναρίου που θέλει να υποβάλουν ομαδικές παραιτήσεις για να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές σε 15 μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Και μολονότι η διαρροή είχε γίνει από τους ίδιους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε και αυτός να πει «δεν θα σας αδειάσουμε τη γωνιά».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είχε πει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θα τις μετατρέψει σε σκαλοπάτι για νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι κάλπες είναι πάντα η διέξοδος και πρέπει να δείξει ο λαός ότι είναι εναντίον του ναζισμού και η μεγάλη του πλειοψηφία εναντίον του μνημονίου και των φιλελεύθερων πολιτικών».

Ο Δημ. Παπαδημούλης πρόσθεσε μάλιστα ότι «την ώρα που κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ η συζήτηση για την “χρυσαυγιάδα”, η τρόικα είναι εδώ και προωθεί νέα μέτρα και ετοιμάζει το νέο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση».

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε στον Δημ. Παπαδημούλη: «Αν υπάρξει δίωξη είναι προφανές πως θα εγερθούν ζητήματα. Και επειδή το ξέρουν, μεθοδεύουν μια συνταγματική εκτροπή. Αυτό νομίζουν. Για να αναιρέσουν -νομίζουν- αυτό που ήταν η απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές. Δεν θέλω λοιπόν να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά αυτή η μεθόδευση. Το να ακούω ότι θα μετατρέψετε σε δημοψήφισμα μια συνταγματική εκτροπή μας οδηγεί σε αντίθετη θέση. Μακάρι να πάνε εκεί γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά».

Τότε ήταν που ο Η. Κασιδιάρης είπε στον Μάκη Βορίδη: «Δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά εσείς θα την αδειάσετε».

Την Ολομέλεια πάντως απασχόλησε και το θέμα των κινήσεων των εφέδρων στον απόηχο και της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε για το θέμα των εφέδρων ότι πρόκειται για «γραφική κίνηση χωρίς απήχηση στην κοινωνία». Μάλιστα πρόσθεσε: «Με σεβασμό στον Άρειο Πάγο, αυτές οι κινήσεις χρίζουν ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης. Όσοι νομίζουν, κάποιοι θερμοκέφαλοι πως υπάρχει το δίλημμα “Σαμαράς ή τάνκς” είναι φαιδροί».

Το σχόλιο του Μάκη Βορίδη ήταν το εξής: «Εγώ δεν θα ασχολιόμουν με ανακοινώσεις εφέδρων. Το κοινοβούλιο δεν αξίζει να χαραμίζει κόπο και χρόνο για πράγματα που στερούνται σοβαρότητας. Είμαι πεπεισμένος πως ο Αρειος Πάγος ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά, πλην του ποινικού τους μέρους».

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews