Ελλάδα

Παπαδημούλης: Στόχος να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit

Παπαδημούλης: Στόχος να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι την Κυριακή στη σύνοδο κορυφής να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit είπε ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αποφύγει ή να περιορίσει πιέσεις για επιδείνωση τονίζοντας ότι ακόμα και χθες ο Β. Σόιμπλε έδειξε να μην έχει αφήσει τις σκέψεις για Grexit.

Χαμηλώνοντας τους τόνους της αισιοδοξίας είπε ότι η ελληνική πρόταση θα περάσει απο κοσκίνισμα τεχνικών κλιμακίων και μετά από το Eurogroup πριν πάει στη σύνοδο κορυφής.

Διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται βιαστική σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων αφού αυτό το πακέτο αφορά στα επόμενα 3 χρόνια ενώ το προηγούμενο πακέτο που είχε προταθεί αφορούσε στον επόμενο 1,5.

Έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι η πρόταση ετοιμάστηκε σε διαρκή επαφή με τους δανειστές, με την τεχνική βοήθεια των συμβούλων της γαλλικής κυβέρνησης και του Πιέρ Μοσχοβισί ωστόσο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ελληνική πρόταση κρίθηκε θετική ως βάση για συζήτηση αλλά μετά “μια ομάδα περί τον Σόιμπλε την αποδόμησε και έφερε τελεσίγραφο”.

“Η διαπραγμάτευση και η συμφωνία θα ‘κλειδώσουν’ την Κυριακή. Η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και η ευρύτερη δυνατή στήριξη θα κρίνουν πολλά”, είχε γράψει νωρίτερα στο twitter.

Πηγή ethnos

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews