Ελλάδα

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε πατερίτσα ή παρακολούθημα κανενός

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε πατερίτσα ή παρακολούθημα κανενός

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μίλησε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε συχνές αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία όπως είπε «βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία, όπως είπε, τον πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν ήθελαν τις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνησή του, πολεμούν και τώρα το Κίνημα».

«Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά ποιος μπορεί να κρύψει αυτό το πάθος,» τόνισε και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τόνισε ότι κάθε ψήφος στο ΚΙΔΗΣΟ είναι για την αυτονομία της πολιτικής και για ευρείες συναινέσεις με ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο. Κανένα κόμμα, πρόσθεσε επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία, δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμο και χρειάζονται πολλές πλάτες.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να γίνει «πατερίτσα ή παρακολούθημα κανενός» και πάντως, όπως τόνισε όχι ουραγός μιας δεξιάς κυβέρνησης Και απευθυνόμενος στις ηγεσίες των κομμάτων να απαντήσουν αν λένε «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα ή αν και γιατί φοβούνται το λαό. Ρώτησε επίσης αν προτίθενται να θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θέλουν λευκή επιταγή.

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε την παραδοσιακή γραμμή του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι είμαστε απέναντι στη δεξιά και όσους συνεργάστηκαν μαζί της χωρίς να την σταματήσουν, φράση που ερμηνεύθηκε από τους παρισταμένους ως αιχμή προς την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη.

Είμαστε και απέναντι στην αριστερή συντήρηση, πρόσθεσε, απέναντι στην πελατειακή πολιτική της δεξιάς και απέναντι στη συγκεντρωτική λογική την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας. Ειδικότερα για τη ΝΔ ανέφερε ότι ως κυβέρνηση είχε ένα πράγμα να κάνει, να βγάλει τη χώρα προγραμματισμένα, στο τέλος του 2014, από το μνημόνιο και απέτυχε. Παρότι εμείς «κάναμε όλη λάντζα», απέτυχε, τα έκανε μαντάρα, αποχώρησε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια άλλων.

Παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού έγιναν και λάθη, αλλά ο ίδιος δεν κρύφτηκε και δεν πέταξε την καυτή πατάτα σε άλλον. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μας πολέμησαν, αλλά δεν ηττηθήκαμε και είμαστε πάλι σήμερα εδώ». Και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει δικαίωση, αυτή δεν θα είναι προσωπική, αλλά δικαίωση του λαού και των αγώνων του. Γιατί, για μας, τόνισε: «πάνω απ΄ όλα είναι οι αξίες, πάνω απ΄ όλα είναι οι Έλληνες, πάνω απ΄όλα είναι η Ελλάδα».

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews