Ελλάδα

Παπανδρέου: Το μνημόνιο δεν το έφερε η υπογραφή μου

Παπανδρέου: Το μνημόνιο δεν το έφερε η υπογραφή μου

Την ανάγκη θέσπισης ριζικών αλλαγών που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα και θ’ απομακρύνουν οριστικά τα μνημόνια, επανέλαβε από την Καβάλα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε δύσκολη αλλά αναγκαία την απόφαση της ίδρυσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προκειμένου όπως τόνισε «να δώσουμε ξανά τη μάχη για ό,τι χάσαμε. Τις παραδόσεις ενός κινήματος που ήταν ενάντια, αντισυστημικό, απέναντι σε συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά. Ένα κίνημα ριζοσπαστικό, βαθύτατα δημοκρατικό που στηρίζονταν στο διάλογο, τη δημοκρατία και την ευθύνη απέναντι στη χώρα και τους πολίτες». Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφάρμοσε το 2009: «το μνημόνιο δεν το έφερε η υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά τα αίτια, τα ελλείμματα και οι πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος».

Σχετικά με το «λεφτά υπάρχουν» σημείωσε με έμφαση πως όσοι τον κατακρίνουν γι’ αυτό λησμονούν το «αν» και συμπλήρωσε «λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν χτυπήσουμε τη διαφθορά και την σπατάλη όπως κάναμε με την περίπτωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπου καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος των φαρμάκων κατά 30%, ένα κόστος που σε δυο χρόνια αντιστοιχεί μ’ έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ».

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews