Κόσμος

Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Να κάνετε δημοψήφισμα

Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Να κάνετε δημοψήφισμα

Η εκπομπή των δημοσιογράφων του Bloomberg ήταν αφιερωμένη στις αναλογίες της κρίσης που σοβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτή της Ελλάδας.

Να δοθεί φωνή στους Αμερικανούς πολίτες όσον αφορά τη σοβούσα κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Bloomberg, συστήνοντας σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα όπως προσπάθησε να κάνει ο ίδιος.

Η εκπομπή των δημοσιογράφων στο αμερικανικό δίκτυο ήταν αφιερωμένη στις αναλογίες της κρίσης στις ΗΠΑ με αυτή της Ελλάδας και είχε τίτλο “Είναι η Αμερική η νέα Ελλάδα;”.

Η δήλωση του επίτιμου προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τα γέλια του δημοσιογράφου που σχολίασε ότι «με σκοτώνετε (σ.σ: με κάνετε να σκάσω στα γέλια) κύριε πρωθυπουργέ. Ενα δημοψήφισμα εδώ θα ήταν η τελευταία σταγόνα!».

Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πολιτικό πρόβλημα για το ποιος θα υπαναχωρήσει πρώτος («a game of chicken»), κάτι που όμως θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζα εγώ (ως πρωθυπουργός) ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας» δήλωσε.

Όπως πρόσθεσε, στην κρίσιμη στιγμή ζήτησε συναίνεση από το πολιτικό σύστημα, προχωρώντας έτσι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews