Κοινωνία

Παππάς και Παναγιώταρος άδειασαν τα σπίτια τους με φορτηγά πριν συλληφθούν

Παππάς και Παναγιώταρος άδειασαν τα σπίτια τους με φορτηγά πριν συλληφθούν

Σε διπλό επίπεδο εξελίσσεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς την ώρα που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι απολογίες των συλληφθέντων από την Τρίτη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει εξαπολύσει τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του κρυφού οπλισμού της οργάνωσης. Παράλληλα, από τη δικογραφία προκύπτει ένα νέο στοιχείο για δύο από τους συλληφθέντες βουλευτές, καθώς ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς άδειασαν τα σπίτια τους εσπευσμένα έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Σύμφωνα με καταθέσεις, οι δύο βουλευτές άδειασαν με φορτηγά τα σπίτια τους στην Αθήνα και τα εγκατέλειψαν ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση στον Αρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως δεν εντοπίστηκαν στο δηλωμένο τόπο κατοικίας τους όταν ξεκίνησε η επιχείρηση σύλληψης των στελεχών του κόμματος, ενώ χαρακτηριστική είναι η προκλητική δήλωση του κ. Παναγιώταρου όταν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί. Τότε ειρωνικά είπε στον αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής που κατέβηκε για να τον συλλάβει: «Ηρθατε σε λάθος διεύθυνση, βρε παιδιά, μετακομίσαμε πριν λίγο, δεν το ξέρατε;».

 

Πρόσωπο που έμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά κατέθεσε πως την περασμένη Κυριακή (22/9), την ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα, ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους αιφνιδιαστικά φόρτωσαν τα πράγματα από το διαμέρισμά τους σε τρία φορτηγά και μετακόμισαν.

 

Ακόμη, όπως κατέθεσε η ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο κ. Παναγιώταρος στου Παπάγου, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

 

Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του κρυφού οπλισμού

 

Οι ειδικές μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίες στο παρελθόν είχαν εντοπίσει γιάφκες τρομοκρατικών ομάδων, αναζητούν τον βαρύ οπλισμό στρατιωτικού τύπου σε κάθε πιθανό σημείο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις περιοχές όπου είχαν στηθεί οι χώροι εκπαίδευσης των μελών, καθώς θεωρείται λογικό να έχουν αποθηκευθεί τα όπλα κάπου εκεί κοντά. Τόσο για πιο εύκολη και γρήγορη μεταφορά, αλλά και για λόγους ασφαλείας, καθώς έτσι μειωνόταν ο κίνδυνος να πέσουν σε κάποιο έλεγχο και να συλληφθούν.

 

Παράλληλα βέβαια γίνονται έφοδοι της αντιτρομοκρατικής σε γραφεία της οργάνωσης- αν και όπως έχουν καταθέσει πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής εκεί φρόντιζαν να μην έχουν όπλα παρά μόνο μαχαίρια ή ρόπαλα- αλλά και σε σπίτια στελεχών της οργάνωσης.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews