Κόσμος

Παραμένει στα στενά το CUBUKLU

Παραμένει στα στενά το CUBUKLU

Στη θάλασσα του Μαρμαρά βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό CUBUKLU για το οποίο είχε εκδώσει ναυτική οδηγία ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή που αγγίζει τα χωρικά ύδατα της Καλύμνου και εμπεριέχει τα Ίμια και το Φαρμακονήσι.

 

Η εκτίμηση που υπάρχει στο Πεντάγωνο είναι ότι δύσκολα θα βγει από τα στενά το συγκεκριμένο πλοίο και η Άγκυρα ήθελε με τη ναυτική οδηγία που εξέδωσε να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιμίων και του Φαρμακονησίου. Κάτι βέβαια που δεν το πράττει για πρώτη φορά.

 

Ωστόσο ακόμα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για το τι έπραξε απέναντι σε αυτή την τουρκική αυθαιρεσία. Σε ποιές ενέργειες προέβη το υπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση. Υπήρξε επίσημη αντίδραση από την Αθήνα;

 

Ίσως βέβαια αυτή η κίνηση της Άγκυρας να εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης της… δυσφορίας της (!) για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί, τη Σαμοθράκη και στην οποία για πρώτη φορά έγιναν στο ακριτικό αυτό νησί τέτοια κινητοποίηση.

 

πηγή: newpos.gr/ Γ.Κοκ.

 

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews