Κοινωνία

Παράνομες μπίζνες με μοναχούς, ιερείς και φυλακισμένους

Παράνομες μπίζνες με μοναχούς, ιερείς και φυλακισμένους

Το “παζλ” των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου

“Ιερές” μπίζνες, με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Μοναχοί και ιερείς φέρονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” να συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του “μαύρου” χρήματος.

Ο συνολικός τζίρος των παράνομων δραστηριοτήτων εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ. Στο “κάδρο” των επιτηδείων φαίνεται ότι συγκαταλέγονται ακόμη αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο… φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

Το “παζλ” των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Ένας ολόκληρος φάκελος με εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ βρίσκεται ήδη στη διάθεση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης και έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Αυτά τα αρχεία και τα παραστατικά αποδεικνύουν ότι, μέσω offshore εταιρειών, επιχειρηματίες εισέπρατταν πολλαπλάσια ποσά, μέσω επιδοτήσεων από το ελληνικό Δημόσιο, από αυτά που δικαιούνταν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο φάκελο, κατά τους ελέγχους των ετών 2009-2012 διαπιστώθηκαν 503.200 πλαστά και εικονικά τιμολόγια με 4.103 (!) διαφορετικούς εκδότες. Κι όλα αυτά μόνο στο 20% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν!

Πηγή news.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews