Κόσμος

Παράνομο κρίνει το τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο το «μαύρο» στο Twitter

Παράνομο κρίνει το τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο το «μαύρο» στο Twitter

Ως παραβίαση της συνταγματικής εγγύησης της ελευθερίας γνώμης καταδικάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας την απαγόρευση του Twitter, στην πιο υψηλόβαθμη μέχρι στιγμής δικαστική καταδίκη στο μέτρο.

Το Δικαστήριο ανέφερε ότι έστειλε την απόφασή του στην τουρκική αρχή που επέβαλε την απαγόρευση, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν αυτό θα οδηγήσει σε αναστολή του «μπλόκου».

H τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών TIB είχε προχωρήσει στις 21 Μαρτίου στο «μπλόκο» στο Τwitter, λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βροντοφωνάξει, μαινόμενος, σε προεκλογική συγκέντρωση πως «θα ξεριζώσουμε το Twitter, κι ας λέει ό,τι θέλει η διεθνής κοινότητα».

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε υποβληθεί πλήθος κινήσεων εναντίον της απαγόρευσης, μεταξύ άλλων από βουλευτές του αντιπολιτευόμενου CHP.

Νομικοί αναφέρουν στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως ο πρόεδρος της ένωσης δικηγορικών συλλόγων της χώρας Μετίν Φεϊζίογλου στην Hurriyet, πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επιβάλει άμεση αναστολή της απόφασης με ητν οποία το ΤΙΒ πρέπει να συμμορφωθεί.

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews