Κοινωνία

Παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο ο Πελεγρίνης

Παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο ο Πελεγρίνης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  “Το Έθνος της Κυριακής” ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στέλνει στο πειθαρχικό συμβούλιο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη. Παράλληλα υπάρχει έντονη φημολογία η οποία αναφέρει ότι ο πρύτανης θα παυτεί από τα καθήκοντά του από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

Η αιτιολογία της παραπομπής σε πειθαρχικό είναι η μη άσκηση των καθηκόντων του. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά. Ωστόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποδώσει καρπούς έτσι ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με το νόμο-πλαίσιο, ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας έχει δικαίωμα όταν κρίνει ότι ο πρύτανης δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντά του τα οποία έχουν σχέση με τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου, τότε τον οδηγεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του τίθεται σε αργία.

Ένα άλλο γεγονός που οδήγησε τον κύριο Αρβανιτόπουλο σε αυτή την ενέργεια είναι ότι παρά την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, ο κύριος Πελεγρίνης ταξίδεψε στο Παρίσι για να παρευρεθεί στην θεατρική παράσταση “Ιουλιανός”.

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews