Ελλάδα

Παραπέπονται 72 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Παραπέπονται 72 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με πλειοψηφία 2-1 παραπέμπει με βούλευμά του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 72 από τους 85 κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται νυν και πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο αρχηγός του μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και της διακεκριμένης οπλοκατοχής στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά ο ένας εκ των τριών δικαστών που ψήφισε κατά της παραπομπής είχε την άποψη ότι δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνει ότι για το συγκεκριμένο αδίκημα θα πρέπει προκύπτει περιουσιακό όφελος για τους κατηγορούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση δε προκύπτει κάτι τέτοιο.

Βάσει του βουλεύματος απαλλάσσονται από τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τους  Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρος Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη.

Ακόμη απαλλάσσονται απο τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη και ο Ιωάννης Φραγκούλης. Παράλληλα οι δικαστές διατάσσουν ακόμη να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη.

Τέλος στο διατακτικό του βουλεύματος τους, οι εφέτες απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, ενώ διατηρούνται τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews