Κοινωνία

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα έχει τη «λάμψη» περασμένων εποχών

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα έχει τη «λάμψη» περασμένων εποχών

Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση προγραμματίζεται να γίνει την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε πείσμα των καιρών, που θα έχει τη λάμψη περασμένων εποχών.

 

Δεν θα παρελάσουν μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ότι μηχανοκίνητο διαθέτει ο Στρατός Ξηράς.

 

Ταυτόχρονα ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει από την Αεροπορία Στρατού και από σχηματισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Για την εντυπωσιακή παρέλαση που θα γίνει στη συμπρωτεύουσα, με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα μετακινηθούν πολλές δυνάμεις και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να δουν μπροστά τους όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Τέτοια παρέλαση είχε να γίνει, από το 2009.

 

Για τις ανάγκες της παρουσίασης αυτής, που θα γίνει κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, έχει σημάνει συναγερμός στο Πεντάγωνο καθώς κινητοποιούνται οι πάντες και τα πάντα.

 

Συγκεκριμένα θα πετάξουν εκείνη την ημέρα τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα ΝΗ-90 και αυτά που ήδη διαθέτει η Αεροπορία Στρατού δηλαδή Απάτσι και Σινούκ.

 

Από τις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού θα παρελάσουν το αυτοκινούμενο πυροβολικό Πάνζερ , όλα τα άρματα μάχης που διαθέτει, τα MLRS, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ρυμουλκούμενο πυροβολικό.

 

Από την Πολεμική Αεροπορία έχει αποφασιστεί να πετάξουν τρεις σχηματισμοί.

 

Εκτιμάται ότι θα είναι αεροσκάφη F-16, F-4 και Mirage. Δεν αποκλείονται και τα μικρά μεταφορικά αεροσκάφη C-27.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί αν από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης παρελάσουν και πυραυλικά συστήματα της αεράμυνας μας όπως, Πάτριοτ, ΤΟΡ- Μ1 και Χωκ.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες ενώ προς το τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις από την Πολεμική Αεροπορία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

πηγή: newpost.gr/ Γιάννης Κοκκινίδης

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews