Κοινωνία

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή – Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή – Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης

Την εντολή για την προκαταρκτική εξέταση έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη

– Την έρευνα ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας Χαρ. Βουρλιώτης

– Στόχος οι 32 δικογραφίες που έστειλε ο Νίκος Δένδιας για τη Χρυσή Αυγή να γίνουν μια για να μη χαθεί άλλος χρόνος

– Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

– Ανεπιθύμητος στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιώργος Ρουπακιάς

Σε ανώτατο επίπεδο περνά η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, αφού με παρέμβασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Η κα. Κοτζαμάνη ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα να καταθέσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πόρισμά του ώστε στη συνέχεια οι 32 δικογραφίες να γίνουν μια και να γίνει μία έρευνα για τα περιστατικά. Στόχος να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων ή κατά παντός υπευθύνου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews