Κόσμος

Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ – Στον Κρίστιαν Λίντνερ το «δαχτυλίδι»

Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ – Στον Κρίστιαν Λίντνερ το «δαχτυλίδι»

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, μετά την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα και η αποτυχία της εισόδου του στη βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Ο Φίλιπ Ρέσλερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κόμμα

Ο αντικαγεκλάριος και υπουργός Οικονομίας παρέδωσε το «δαχτυλίδι» των Φιελελευθέρων στον Κρίστιαν Λίντνερ, επικεφαλής του κόμματος στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρέσλερ ότι ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ο νέος επικεφαλής, Κρίστιαν Λίντντερ, δήλωσε από την πλευρά του ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες χρειάζονται «ένα νέο προσανατολισμό» καθώς και να κερδίσουν και πάλι το σεβασμό των ψηφοφόρων», υπογράμμισε.

Το FDP, σύμμαχος της Μέρκελ αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, συγκέντρωσε 4,8% των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, αποτυγχάνοντας να φθάσει το 5% που είναι απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ο νέος επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ

Ο νέος επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ

Είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το 1948, που δεν θα εκπροσωπείται στην Μπούντεσταγκ και αυτό συμβαίνει ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε συγκεντρώσει το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του (14,6%). Επίσης, έπειτα από μια σειρά αποτυχιών του σε περιφερειακές εκλογές, το FDP δεν συμμετέχει παρά μόνο σε μια περιφερειακή κυβέρνηση από τις 16.

Ο Ρέσλερ είχε προαναγγείλει από χθες την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της αποτυχίας του κόμματος – εταίρου της Άγκελα Μέρκελ να εισέλθει στη γερμανική βουλή.

Και ο επικεφαλής της προεκλογικής τους εκστρατείας των Φιλελευθέρων, Ράινερ Μπρούντερλ έκανε χθες λόγο για το χειρότερο αποτέλεσμα που κατέγραψε ποτέ το κόμμα. «Η πολιτική ευθύνη θα αναληφθεί, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του κόμματος», σημείωσε.

Παραιτείται η ηγεσία των Πρασίνων

Παραιτήσεις έρχονται και στην ηγεσία του κόμματος των Πρασίνων,.

Θα υπάρξει «ένα νέο οργανόγραμμα», δήλωσε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση η γενική γραμματέας του κόμματος Στέφι Λέμκε. Οι κύριοι ηγέτες των Πρασίνων είχαν ανακοινώσει πως θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Το κόμμα αυτό, που πριν από δύο χρόνια είχε 20% στις δημοσκοπήσεις, διεξήγαγε μια κακή προεκλογική εκστρατεία ενώ το βάρυναν επίσης υποψίες από το παρελθόν ότι ανέχεται την παιδεραστία.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews