Κόσμος

Παρίσι: 38 συλλήψεις σε διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα

Παρίσι: 38 συλλήψεις σε διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα

Τριάντα οκτώ διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες βράδυ στο Παρίσι, στο περιθώριο μιας κινητοποίησης στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη από μέλος ενός ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, όπως δήλωσε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.Οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς ετοιμάζονταν, μετά την κινητοποίηση, να πάνε σε ένα μπαρ όπου «συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη», ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε η πηγή αυτή της αστυνομίας.

«Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές», είπε μία πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην μνήμη του 34χρονου.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, την 5η Ιουνίου αφού υπέστη ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ.

Ο βασικός ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, τέθηκε υπό έρευνα και προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews