Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η 28η Οκτωβρίου να λάβει αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα

ΠΑΣΟΚ: Η 28η Οκτωβρίου να λάβει αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα

Οι τομεάρχες Παιδείας, Εσωτερικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ζητούν να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις από τα δύο υπουργεία προτάσσοντας το μήνυμα της ενότητας και καταδίκης της βίας

 

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και τη διείσδυση της στους μαθητές, εκφράζουν με επιστολή τους οι τομείς Παιδείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών.

 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν, εν όψει του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, προτάσσοντας το μήνυμα της ενότητας και καταδίκης της βίας.

 

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζεται στην επιστολή, είναι απαραίτητες συνεχείς δράσεις μικρής κλίμακας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, όπως σχολικό φεστιβάλ και επιμορφωτικά σεμινάρια από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

 

 

Συγκεκριμένα προτείνουν:

 

1. Εν όψει του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ζητάμε να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, προτάσσοντας το μήνυμα της ενότητας και καταδίκης της βίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην εγκύκλιο που αποστέλλεται κάθε χρόνο, θα μπορούν να έχουν τη μορφή αντιναζιστικής και αντιφασιστικής καμπάνιας, καθώς και μία σχολική μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά στις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής δράσης.

 

2. Συνεχείς δράσεις μικρής κλίμακας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, όπως σχολικό φεστιβάλ και επιμορφωτικά σεμινάρια από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Σημαντικό είναι να οργανωθούν σεμινάρια για τους δασκάλους και καθηγητές για την υποστήριξη τους στην αντιμετώπιση νεοναζιστικών ενδοσχολικών κρουσμάτων, αλλά και γενικότερα της ενδοσχολικής βίας.

 

3. Συγκρότηση ομάδας εργασίας από επιστήμονες και ειδικούς επί του αντικειμένου, που θα διαμορφώσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό διδακτικό υλικό, ώστε να ενσωματωθούν στο νέο τυπικό σχολικό πρόγραμμα ενισχυτικά μαθήματα Ιστορίας όσον αφορά το Ολοκαύτωμα, τον ναζισμό και τον φασισμό, και εν γένει τις θηριωδίες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και μαθήματα που αφορούν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

 

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα από την Πολιτεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό» και πως «μείζον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και η διείσδυση της στους μαθητές μας».

 

Την επιστολή υπογράφουν οι: Δημήτρης Νικηφόρος (Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ), Φώτης Χατζημιχάλης (Γραμματέας του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ) και Βασίλης Χρονόπουλος (Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ).

 

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews