Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις

ΠΑΣΟΚ: Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις

Δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε σήμερα αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν παρόντες ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Στεφάνου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τόσο οι εξελίξεις για την πρώτη φάση της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και ο τρόπος κάλυψης των κενών θέσεων του Δημοσίου από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ζητήθηκε:

α) Να προσδιοριστούν όλα τα κενά του Δημοσίου από τα Υπουργεία και τους φορείς κατά ειδικότητα.

β) Να συμπληρωθούν αυτά από τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, με βάση την αξιολόγηση και τα προσόντα τους.

γ) Να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις (όπως για την Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων) πράγμα που αφορά και άλλα Υπουργεία.

δ) Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων εργαζομένων για την όλη διαδικασία.

Μιλώντας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρέπει:

1) Για την β’ φάση της κινητικότητας να προηγηθεί πλήρης αξιολόγηση του συνόλου των δομών και προσώπων του Δημοσίου Τομέα, ώστε να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες παρεμβάσεις στο θέμα αυτό.

2) Να ανοίξει ο διάλογος για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις.

3) Να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα. Για αυτό το θέμα συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία της διάταξης με το Υπουργείο.

4) Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάληξη Πειθαρχικών (ώστε να απομακρυνθούν οι επίορκοι και οι έχοντες πλαστά πιστοποιητικά), και επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του θέματος των “προσωρινών διαταγών”.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γ. Ντόλιος υπεύθυνος της Κ.Ο για την Δημόσια Διοίκηση, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Πιερρακάκης με τα μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας.

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews