Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Tην έκπληξή του από τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θα ψηφίσει. Είπε ότι δεν θα ψηφίσει; Δεν χρειάζεται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη. Την έχει ψηφίσει. Είναι ψηφισμένο μέτρο, από το Νοέμβριο του 2012. Είπαμε ότι θα την επανεισάγουμε στη Βουλή μόνον εάν το μέτρο είναι να το κάνουμε ηπιότερο. Από 1/1/2014 ισχύει το 25ευρο. Δεν ισχύει, όμως, το μέτρο γι’ αυτόν που πάει να κάνει αιμοκάθαρση. Το μέτρο είναι μόνον για όσους κάνουν εισαγωγή. Δηλαδή, για όποιον πιάσει κρεβάτι και διανυκτερεύσει έστω και μια μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Βήμα fm, αναφέρθηκε και στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας: «Ποια είναι η βασική ιδέα του Μνημονίου; Ότι πρέπει να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, ελεύθερη. Αυτοί που αντέδρασαν μάλλον δεν το είχαν διαβάσει (γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση). Ξέρετε πόσο έχει μειωθεί η δαπάνη τον Ιούλιο; 33 εκατ. κάτω πήγαμε, στη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ».

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα στο χώρο της υγείας τόνισε: «Η κινητικότητα τελειώνει σήμερα. Σήμερα παραλαμβάνουμε από το ΑΣΕΠ τον ονομαστικό κατάλογο όλων των προσώπων που θα μπουν στη θέση τους την ερχόμενη εβδομάδα. Η διαθεσιμότητα λήγει σήμερα και από αύριο τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να στέλνουν στους ανθρώπους τα χαρτιά για το ποια είναι η νέα τους θέση, ώστε να πάνε να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα».

Για τον αντικαπνιστικό νόμο

Τo κάπνισμα έχει περιοριστεί αλλά όχι στο βαθμό που θα θέλαμε δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι κωμωδία… Είναι τραγωδία! Η χώρα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σ’ αυτόν τον τομέα» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ανέφερε ακόμη πως «εκπονούμε σχέδιο και είμαι από τους βουλευτές που έχουμε υπογράψει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ανδρέα Ψυχάρη. Πιστεύω ότι η εικόνα είναι αποκαρδιωτική».

 

πηγή: real.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews