Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το πρόγραμμα παιδικών σταθμών 2016-2017, έργο των τριών Υπουργών κ.κ. Κουρουμπλή-Φωτίου-Χαρίτση, για το οποίο μάλιστα η Κυβέρνηση πανηγυρίζει με ανακοινώσεις της, επιτυγχάνει, συνδυαστικά, τα εξής αποτελέσματα :

Και αφήνει 36.769 δικαιούχα τέκνα εκτός παιδικών σταθμών, καθώς σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, σχεδόν ένα στα τρία παιδιά, παρά το ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις, έμεινε εκτός προγράμματος.

Και μείωσε κατά 5% το “voucher” (το ανώτατο όριο δαπάνης παρεχόμενων υπηρεσιών στους παιδικούς).

Και πετσόκοψε κατά 500 ευρώ το ποσό για τις υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.)

Και αφήνει έρμαιο τον κάθε γονέα να διαπραγματεύεται με τον κάθε παιδικό / βρεφονηπιακό σταθμό. δη από την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με καταγγελίες επιτυχόντων γονέων για “Γολγοθά” ενεργοποίησης του “voucher”, ακριβώς όπως είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας, με συνέπεια κάποιοι από τους επιτυχόντες να εξομοιωθούν τελικά με αποτυχόντες, να μη βρουν δηλαδή θέση σε καμία δομή.

Ποια άλλη Κυβέρνηση θα είχε την ικανότητα – τη γνώση – το σχέδιο – την αποτελεσματικότητα να επιτύχει όλα αυτά ταυτόχρονα, σε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα που αφορά παιδιά και μάλιστα να πανηγυρίζει και να χαίρεται, αν όχι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

«Χορτάσαμε», τα τελευταία χρόνια, από μια φτηνή ρητορική κοινωνικής ευαισθησίας, από μια επίδειξη συναισθημάτων δήθεν αλληλεγγύης και από εύκολες καταγγελίες για αναλγησία. Όμως οι πολίτες – και μάλιστα οι πιο αδύναμοι – καταλαβαίνουν τώρα, γιατί το βιώνουν στην καθημερινότητά τους, ότι η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη από τα αποτελέσματα μιας διακυβέρνησης και όχι από τα λόγια. Και σε αυτό το επίπεδο, της πράξης, η αξιολόγηση για την κυβέρνηση θα είναι καταδικαστική».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews