Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «ΣΥΡΙΖΑ ακούει;»

ΠΑΣΟΚ: «ΣΥΡΙΖΑ ακούει;»

Από τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για επικείμενες αλλαγές στον χώρο της Παιδείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την τελευταία εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου, μέσα από συνεντεύξεις αλλά και διαρροές, έχει εγκαινιάσει μια γενική «φιλοσοφική» συζήτηση γύρω από τις πάγιες αρνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι μας είπε;

Για Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, για Εθνικό Απολυτήριο, για εισαγωγή σε ΑΕΙ ΤΕΙ δίχως εξετάσεις, κάποιες προτάσεις για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, την επέκταση του ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου και πολλά άλλα.

Αλήθεια εκεί στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα Παιδείας ακούτε τον Υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;

Εξαγγέλλει όσα μανιωδώς πολεμούσατε για χρόνια και ουσιαστικά εμποδίσατε την εφαρμογή τους.

Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχτιζαν μεταρρυθμιστικό προφίλ στην παιδεία με δανεικές μεταρρυθμίσεις. Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση ανακαλύπτει την πραγματικότητα και προσπαθεί να πορευτεί κι αυτή με δανεικές προτάσεις. Όλα όσα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να εφαρμόσει εδώ και χρόνια.

Για εμάς η  Παιδεία είναι Εθνικό  θέμα που χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις κι όχι προσπάθειες αποδόμησης όπως έκαναν τόσα χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα χαιρόμασταν αν απλώς αντέγραφαν και δεν κακοποιούσαν τις προτάσεις και τα έργα ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι γιατί όσα λένε δεν τα πιστεύουν. Και όπως λέει  η παροιμία «άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ’  αυτιά μου».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews