Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «Τί ΔΕΝ γράφει το non paper του Μαξίμου για την Εξεταστική Επιτροπή»

ΠΑΣΟΚ: «Τί ΔΕΝ γράφει το non paper του Μαξίμου για την Εξεταστική Επιτροπή»

Τί αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για το non paper του Μαξίμου:

«Δευτέρα βράδυ, πριν καλά-καλά η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ολοκληρώσει τις εργασίες της,  η Κυβέρνηση -κατά την προσφιλή της συνήθεια- έσπευσε να διαρρεύσει ένα ακόμη non paper, το οποίο -ούτε λίγο, ούτε πολύ- αποτελεί περίληψη των παραδοχών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, πριν το πόρισμα γίνει ευρύτερα γνωστό. Αποδείχθηκε έτσι περίτρανα ότι εννέα μήνες τώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Επιτροπής, τελούσαν σε στενή συνεννόηση με το επιτελείο του Μαξίμου και τον Υπουργό Προπαγάνδας κ. Ν. Παππά.

Βέβαια, το τελευταίο non paper βγήκε πιο γρήγορα απ’ το συνηθισμένο, με μεγαλύτερη βιασύνη και μέσα στον πανικό. Ίσως γι’ αυτό οι συντάκτες του το φούσκωσαν με τόσες ανακρίβειες, αγνοώτας μερικά πολύ κρίσιμα πραγματικά δεδομένα που προέκυψαν από τα έγγραφα και την εξέταση των μαρτύρων.

Αφοσιωμένο στην προσπάθειά του να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, το Μαξίμου «ξεχνά» να αναφέρει:

Πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, το 2010 ζήτησε με προσωπική του επιστολή τον δανεισμό του κόμματός του με πολιτικά και όχι τραπεζικά κριτήρια.

Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έκανε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητες εταιρείες, βάζοντας σε απόλυτη τάξη τα οικονομικά του, όταν οι λοιποί κρύβονται.

Ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ψηφοφορία αρνήθηκαν να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής ο μόνος Έλληνας πολίτης που παραδέχθηκε ευθεία διαπλοκή με την Κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης που είχε δηλώσει δημόσια, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι είναι έμμισθος υπάλληλος του κ. Παππά!

Πως αποδείχθηκε ότι η μόνη εφημερίδα που ζήτησε και χρησιμοποίησε πολιτική παρέμβαση για τη ρύθμιση δανείου της είναι η ΑΥΓΗ, μέσω ειδικής επιστολής διευκόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ!

Πως αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που (ως ΕΑΡ) έχει ωφεληθεί από γενναίο κούρεμα των οφειλών του (60%) προς τις τράπεζες.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που «κουνάει το χέρι» για δήθεν ακάλυπτα δάνεια αρνήθηκε πεισματικά να παραχωρήσει προσημείωση υποθήκης στο κτίριο της Κουμουνδούρου.

Ότι ενώ στην πλειοψηφία τους, τα δάνεια των ΜΜΕ είναι ενήμερα, όσα δεν πληρώνουν “είναι εκείνα που «τυχαίως» υποστηρίζουν σήμερα την Κυβέρνηση.

Ότι, τελικά, η Εξεταστική Επιτροπή σχεδιάστηκε από το Μαξίμου με όλες τις προδιαγραφές ενός «Λαϊκού Δικαστηρίου» για να μετατραπεί σε «λάκκο των λεόντων» για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης.

Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η Κυβέρνηση όταν:

Ποντάρει εν γνώση της σε ανακριβείς πληροφορίες όταν λέει ότι οι τράπεζες ζήτησαν τα οφειλόμενα ποσά από το ΠΑΣΟΚ μετά την Εξεταστική. Όταν η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά έτη το κόμμα βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ συνεχίζει να καταβάλλει σχεδόν όλη την κρατική χρηματοδότηση στις τράπεζες!

Απειλεί με αόριστες αναφορές για δήθεν «κακουργηματικές» πράξεις, οι οποίες δεν υφίστανται! Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν μπόρεσε να προκαλέσει τη συσταση προανακριτικής επιτροπής.

Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνοντας επιλεκτική αναφορά σε ένα εισαγγελικό πόρισμα κι αγνοώντας δύο μεταγενέστερα, όπου γίνεται με έμφαση δεκτό ότι τα δάνεια των κομμάτων δόθηκαν σύννομα και με έγκριση των αρμοδίων οργάνων.

Υπονοεί πως το ΠΑΣΟΚ ζητά τη διαγραφή των οφειλών του, όταν το κόμμα μας είναι το μόνο που έχει κάνει τόσες αιματηρές θυσίες, με περιστολή δαπανών στο 96%, για να καταβάλλει ό,τι είναι εφικτό στις τράπεζες. Όταν το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έκανε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητες εταιρείες, στέλνοντας το πόρισμα στη Δικαιοσύνη!

Μιλάει το Μαξίμου για παρατυπίες δανεισμού των ΜΜΕ. Ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί πολλών εκκρεμών υποθέσεων και δεν χρειάζεται καμία καθοδήγηση ή «υποβοήθηση» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «στρατευμένους» βουλευτές-εισαγγελείς του.

Έχει το θράσος να μιλάει το Μαξίμου για διαπλοκή στην ενημέρωση. Νομίζει πως απευθύνεται σε «λωτοφάγους» που ξεχνούν το σκάνδαλο Καλογρίτσα, την ιλαροτραγωδία των τηλεοπτικών αδειών και τη μεθόδευση ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ Channel, αδιαφανώς και με παράτυπη τραπεζική χρηματοδότηση. Μιλά αυτή η Κυβέρνηση για έλεγχο των ΜΜΕ όταν η ίδια επιχειρεί να τοποθετήσει «κομισάριους» σε δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής. Η αλήθεια, όσο αντιδημοφιλής κι αν είναι, όσο κι αν τη χλευάζουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά του ΜΜΕ, κατάφερε να λάμψει και μέσα στο γκρίζο της Εξεταστικής:

Τα δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα δόθηκαν σύννομα και με τήρηση των τραπεζικών κανόνων και κριτηρίων, στους χρόνους που εγκρίθηκαν. Τα κόμματα εκχωρούσαν στις τράπεζες την κρατική χρηματοδότηση που αποτελούσε την πιο ισχυρή εξασφάλιση ότι τα δάνεια θα πληρώνονταν.

Τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων ήλθαν ως αποτέλεσμα της απρόοπτης δυσμενούς πολλαπλής μεταβολής των συνθηκών: με την πρωτοφανή οικονομική κρίση, τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ χορηγήθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: με εκχώρηση της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης ένα κόμμα του 3-4% έπαιρνε δάνεια πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες. Αν δεν είχαν ανέβει ανέλπιστα τα ποσοστά του σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις οφειλές του!

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι τα ΜΜΕ έπαιρναν δήθεν δάνεια με πολιτικές παρεμβάσεις με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους αποδείχθηκαν «λόγια του αέρα». Το περίφημο “τρίγωνο της διαπλοκής” χάθηκε στο… «τρίγωνο των Βερμούδων».

Το «πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ» δεν είναι, τελικά, παρά το προϊόν μιας «χοντροκομμένης» και ερασιτεχνικής μεθόδευσης, με υπαγορεύσεις και προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, όπως απέδειξε ο ίδιος ο… Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Καμμένος, με χθεσινές δηλώσεις του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πελαγωμένος» μες στην αποτυχία του να υποστηρίξει την προπαγάνδα του. Προσπάθησαν να κατασκευάσουν κατηγορίες. Να προσωποποιήσουν ποινικές ευθύνες. Να σύρουν πολιτικούς αντιπάλους στα ειδικά δικαστήρια.

Απέτυχαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι λογικό να βρίσκεται σε αμηχανία και αναστάτωση.

Από χθες βράδυ, ψάχνουν ένα  νέο χρήσιμο «κακό».

Ο δράκος του παραμυθιού της “μάχης κατά της διαπλοκής” πέθανε».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews