Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ:”Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τα προβλήματα ρευστότητας με τα αποθεματικά των Ταμείων

ΠΑΣΟΚ:”Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τα προβλήματα ρευστότητας με τα αποθεματικά των Ταμείων

Το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, παρεμβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με αποθεματικά των Ταμείων και απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το PSI.

Αναλυτικά:

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας ‘αξιοποιώντας’ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012.

Oι ευθύνες των συνδικαλιστικό-κομματικών διοικήσεων των Ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI, όπως το έκανε το ΙΚΑ (που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100% , αλλά στο 130 %), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν.

Πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε», αλλά «φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες».

Το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος, το μείζον θέμα που, όπως επισημαίνει, «έχει κάνει ‘γαργάρα’ η κυβέρνηση των κ.Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews