Κοινωνία

Πατέρας και γιοι δολοφόνησαν τον εργοδότη τους, βαρύτατες οι ποινές

Πατέρας και γιοι δολοφόνησαν τον εργοδότη τους, βαρύτατες οι ποινές

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 22 ετών, ενώ στους δύο γιους του, ηλικίας 26 και 27 ετών, επέβαλε ποινές κάθειρξης 18,5 και 18 ετών, αντίστοιχα.

Βαρύτατες ποινές επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν 50χρονο και τους δύο γιους του, που κρίθηκαν ένοχοι για την άγρια δολοφονία πρώην εργοδότη τους. Το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 22 ετών, ενώ στους δύο γιους του, ηλικίας 26 και 27 ετών, επέβαλε ποινές κάθειρξης 18,5 και 18 ετών, αντίστοιχα.

Το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το 31 ετών θύμα ήταν μέτοχος σε εταιρεία παροχής οδικής βοήθειας, όπου εργάζονταν ο 50χρονος κι ένας εκ των γιων του. Το κίνητρο της δολοφονίας, όπως ομολόγησε ο 50χρονος βασικός κατηγορούμενος, ήταν η απόλυσή τους από την επιχείρηση και κάποιες οικονομικές διαφορές, της τάξης των 3.500 ευρώ, που είχε o ίδιος με το θύμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι είχαν στήσει ενέδρα στον άτυχο άνδρα, σε περιοχή του Ωραιοκάστρου, όπου, φορώντας κουκούλες, τον επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, ενώ επιχείρησαν να ρίξουν διαλυτικό υγρό στο πρόσωπό του. Το θύμα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και τελικά οι κατηγορούμενοι με περιπετειώδη τρόπο τον μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή, στην περιοχή του Ελευθερίου-Κορδελιού, όπου αφού αποπειράθηκαν να τον κάψουν με βενζίνη, τελικώς ο 50χρονος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με αυτοσχέδιο όπλο.

Εντύπωση προκάλεσε η ωμότητα με την οποία περιέγραψε το φονικό ο βασικός κατηγορούμενος. «Αισθανόμουν μίσος γι’ αυτόν. Ήθελα τα χρήματά μου», είπε, χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας. Από την άλλη, τα δύο παιδιά του, στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν τις εντολές του πατέρα τους.

Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο, ενώ μείωσε τις ποινές των δύο νεαρών από κάθειρξη 23 και 22 ετών, αντιστοίχως, σε κάθειρξη 18,5 και 18 ετών.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link