Ελλάδα

Πάτρα: ξεκίνησε η πορεία κατά της ανεργίας- Χιλιάδες άτομα θα πορευτούν μέχρι την Αθήνα!

Πάτρα: ξεκίνησε η πορεία κατά της ανεργίας- Χιλιάδες άτομα θα πορευτούν μέχρι την Αθήνα!

Στην πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας με πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δήλωσε πως «διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη. Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία. Η πορεία θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου. Στις πόλεις που θα διανυκτερεύσουμε θα γίνουν συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και συμμετέχουν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων και πλήθος κόσμου.Στάσεις θα γίνουν στο , στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο , στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα, στο Χαϊδάρι, όπου και οι δρομείς θα καταλύσουν στα αντίστοιχα αθλητικά κέντρα.

Το σώμα της πορείας ακολουθούν οχήματα του δήμου, για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί, αλλά και για τη φύλαξη αποσκευών.

Την ημέρα της προβλεπόμενης άφιξης, Κυριακή 10 Απριλίου, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πάτρα για την Αθήνα, για άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews