Ελλάδα

Παυλόπουλος:«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί πια σε μία μεγάλη ευθύνη» (φωτο)

Παυλόπουλος:«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί πια σε μία μεγάλη ευθύνη» (φωτο)

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια του είπε ότι ” ασκήσατε τα καθήκοντά σας με τρόπο άψογο” ενώ συμπλήρωσε, ότι «η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί πια σε μία μεγάλη ευθύνη».

Αναλυτικότερα:

«Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή το γεγονός ότι σας διαδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με την ψήφο του Κοινοβουλίου. Γνωριζόμαστε από παλιά, έχουμε διανύσει κοινές πορείες και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Εκείνο που είναι σημαντικό και το οφείλω, όχι μόνο ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως Έλλην πολίτης, να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντά σας κατά τρόπο άψογο.

Ιδίως την τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου κληθήκατε να αντιμετωπίσετε τη λειτουργία των θεσμών στο όριο του Συντάγματος, όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλές φορές με την άλλη μου ιδιότητα, χωρίς να φαντάζομαι ποτέ ότι θα χρειαζόταν να το αποδείξω και στην πράξη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την Προεδρία της Δημοκρατίας με αυτά τα εφόδια, αυτή την αναγνώριση, αυτή την υστεροφημία.

Όπως είπα και την ημέρα που εξελέγην, αυτή η μεγάλη τιμή έχει ήδη μετατραπεί από καιρό, σε μία μεγάλη ευθύνη. Οφείλουμε όλοι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να συμβάλλουμε ώστε να βγει ο τόπος από αυτή τη βαθιά κρίση. Μία κρίση η οποία αγγίζει πια τα όρια, αν δεν τα έχει ξεπεράσει, της ανθρωπιστικής κρίσης.

Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι ώστε να καταπολεμήσουμε αυτές τις δύο μάστιγες οι οποίες πλήττουν την κοινωνία μας, την φτώχεια και την ανεργία και ιδίως την ανεργία των νέων. Θεωρούσα και σαν πατέρας και σαν παππούς πια, αλλά κυρίως σαν καθηγητής που έζησα την αγωνία των φοιτητών, ότι η ανεργία των νέων τη σημερινή εποχή είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου.

Είναι εκείνη που διχάζει την κοινωνία γιατί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με δικά μας λάθη οι προηγούμενες γενιές δεν αφήνουμε τις νεότερες, δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτό που μπορούν. Και χωρίς τη συμβολή τους ο τόπος δεν μπορεί να βρει το μέλλον του. Στην ουσία δηλαδή δεν αξιοποιεί ο λαός και το έθνος τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων για να μπορέσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Γι΄ αυτό θεωρώ την ανεργία των νέων ως τη μεγαλύτερη από τις δύο μάστιγες.

Ο αγώνας, ξέρω ότι θα είναι δύσκολος. Αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, όλων των πολιτικών δυνάμεων και πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή πως ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα για το λαό της δεν είναι μόνο για το λαό της, είναι για την ίδια την Ευρώπη.

Δίνοντας αυτόν τον αγώνα υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, επηρεάζει όλον τον πλανήτη ολοένα και περισσότερο. Επηρεάζει την ίδια την Ευρώπη και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τους μεγάλους άξονες πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε και πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί».

Σας εύχομαι μακροημέρευση και εύχομαι πραγματικά – και το λέω με συγκίνηση – όταν θα έρθει η ώρα να αφήνω το προεδρικό Μέγαρο εκείνος που θα με διαδεχθεί να μπορεί να μου πει και μένα αυτά τα οποία σας είπα εγώ. Είναι αυτό που προσδοκώ και εύχομαι.

proedros50

prokopis-2

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews