Κόσμος

Πεκίνο προς Κινέζους τουρίστες: Μη σκαλίζετε τη μύτη σας δημοσίως

Πεκίνο προς Κινέζους τουρίστες: Μη σκαλίζετε τη μύτη σας δημοσίως

Η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα ένα 64σέλιδο εγχειρίδιο οδηγιών για «πολιτισμένη συμπεριφορά».

Οι Κινέζοι πολίτες δεν θα πρέπει να σκαλίζουν τη μύτη τους δημοσίως, να κατουράνε σε… πισίνες ή να κλέβουν τα σωσίβια των αεροπλάνων, αναφέρουν σε σχετικό εγχειρίδιο οι κινεζικές αρχές στην τελευταία τους προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κακής συμπεριφοράς των κινέζων τουριστών στο εξωτερικό.

Η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα ένα 64σέλιδο εγχειρίδιο οδηγιών για «πολιτισμένη συμπεριφορά» με εικόνες για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένας κινέζος πολίτης όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Δεδομένου ότι οι κινέζοι τουρίστες όλο και περισσότερο ταξιδεύουν στο εξωτερικό, έχει αναπτυχθεί ένα στερεότυπο της «απολίτιστης συμπεριφοράς» εκ μέρους στο εξωτερικό, για την οποία ο αντιπρόεδρος Γουάνγκ Γιάνγκ τόνισε το Μάιο ότι «τραυματίζει την εικόνα του κινεζικού λαού».

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κρατών, έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς στη βίζα για να προσελκύσουν τους όλο και πιο εύπορους Κινέζους τουρίστες, αλλά συνάμα υπήρχαν αναφορές για προβληματική συμπεριφορά τους.

Πηγή skai.gr

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews