Πολιτική

Περισσότεροι αστυνομικοί στον δρόμο

Περισσότεροι αστυνομικοί στον δρόμο

Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσα στον χειμώναΤην αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας με στόχο την αύξηση της αστυνόμευσης προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας από την Καλαμάτα, μετά από σύσκεψη για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, ο Ν.Δένδιας αναφέρθηκε σε μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

«Η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης και όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση», σημείωσε.

Όπως είπε, μέσω της επικείμενης αναδιάρθρωσης σε υπουργείο, αστυνομία και πυροσβεστική, θα τοποθετηθεί μόνιμη αστυνομική δύναμη στο κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών το οποίο λειτουργεί στην Κόρινθο.

«Η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου στο πλαίσιο του ‘’Ξένιου Δία” έχει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας», υποστήριξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προσθέτοντας:

«Τον χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε – όπως τα παλιά χρόνια – 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;».

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ’ ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Πηγή enet.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link